Elita națională a ciclismului profesionist, la competiția „Țara Hațegului MTB Stage Race”. Evenimentul sportiv s-a desfășurat în condiții de pandemie

La sfârșitul săptămânii trecute, județul nostru a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție. Este vorba despre organizarea primului concurs de ciclism pe echipe, înscris oficial, în calendarul Federației Române de Ciclism, care s-a adrest doar sportivilor de performanță sau cu experiență. Evenimentul a fost o premieră și la nivel național. Participanții au avut de parcurs trasee de mare dificultate din Munții Șureanu, Munții Retezat, Țara Hațegului și au trecut pe lângă o serie de obiective turistice foarte importante, precum Sarmizegetusa Regia, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, Fundătura Ponorului, dar și Vârfurile Godeanu, Baleia și Petreanu. 

„Am fi dorit să realizăm un adevărat festival sportiv, dar, din cauza pandemiei, ne-am rezumat strict la competiția sportivă profesionistă: 120 de participanți au luat startul la această puternică competiție de ciclism, care dorim să devină o tradiție. Am avut parte de elitele naționale, ne-a fost alături și Cătălin Sprînceană, vicepreședintele Federației Române de Ciclism, în calitate și de participant la competiția noastră. Competiția a durat patru zile, iar concurenții au avut parte de soare, ploaie, noroi, cu alte cuvinte, de spectacol din toate punctele de vedere. Ne-am asumat organizarea evenimentului în condiții de pandemie, obținând și respectând toate avizele necesare și toate regulile sanitare și măsurile de distanțare impuse ca urmare a pandemiei”, a declarat Călin Pop, reprezentantul clubului sportiv organizator.

Concursul denumit „Țara Hațegului MTB Stage Race” a fost organizat de ACS Retezatul Montana 2020 Țara Hațegului, în parteneriat cu Asociația de Turism Retezat și unitatea de management a Destinației Ecoturistice Țara Hațegului – Retezat. 

Adauga comentariu