Elevii hunedoreni au ocazia să experimenteze viața de student, la Universitatea din Timișoara. „O amintire care va rămâne întipărită în minte toată viața”

Elevii de clasa a XI-a vor avea ocazia să experimenteze viața de student și să se hotărască, în cunoștință de cauză, ce facultate vor urma după absolvirea liceului. Studenții de la Universitatea de Vest din Timioara (UVT) pregătesc pentru această vară un proiect la care vor putea participa 300 de elevi. Este vorba despre o tabără unde elevii înscriși vor avea posibilitatea să urmeze, timp de două săptămâni, cursuri la una dintre cele 11 facultăți din cadrul UVT. 
Proiectul denumit West Summer University (WSU) 2019 se va desfășura în perioada 24 iulie – 9 august și este coordonat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), în parteneriat cu instituția universitară.

Tabăra de vară se adresează tuturor elevilor de clasa a XI-a din țară și din Republica Moldova. Înscrierile se pot face pe pagina electronică a proiectului: www.wsu.ro.

„Deoarece an de an observăm o scădere a numărului de studenți în universitățile din România, de opt ediții și îndreptându-ne spre a noua, încercăm să le oferim elevilor experiența vieții de student. Prin acest proiect ne propunem să îi ajutăm să ia decizia de a urma cursuri universitare după finalizarea liceului și posibilitatea alegerii uneia dintre cele 11 facultăți din cadrul UVT. În fiecare an, cu mai mult de 50% dintre foștii participanți ne întâlnim la admitere iar, cu aproximativ 40% devenim colegi de Facultate, Universitate, colegi de OSUT. Cel mai important lucru pentru noi este faptul că fiecare persoană, care pleacă de aici, ne demonstrează că WSU este o amintire care va rămâne întipărită în minte toată viața. WSU este mai mult decât o simulare a activității studențești, este proiectul care leagă prietenii pe vecie și face generația de elevi să iasă din zona lor de confort, pregătind pentru ei două săptămâni pe care nu le vor uita niciodată”, ne-a declarat Ovidiu-Marian Boldor (foto sus), președintele OSUT. Acesta a mai precizat că la taberele organizate în anii trecuți au participat foarte mulți elevi hunedoreni, de aceea vrea să le transmită și în acest invitația de a se înscrie în proiect.   

Elevii înscriși la tabără vor putea să opteze pentru a urma cursurile la una dintre cele 11 facultăți ale UVT, adică Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Pe lângă acestea, WSU vă pregătește și o serie de activități informale, diverse jocuri de cunoaștere, activități sociale, workshop-uri, un tur al orașului și o deplasare în stațiunea Straja din județul Hunedoara după terminarea celor două săptămâni ale proiectului propriu-zis. 

Proiectul este finanțat prin programul Romania Secondary Education Project – ROSE, beneficiind de o finanțare nerambursabilă de 2.180.000 lei. 
WSU a fost desemnat  „Proiectul de voluntariat al anului 2014” în domeniul educației, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor. În anul 2015 a fost unul dintre proiectele finaliste din cadrul aceluiași eveniment, iar, în anul 2016, de asemenea, s-a clasat printre proiectele finaliste. 
Formularul de înscriere îl găsiți aici: http://wsu.ro/ iar noutățile vor fi anunțate pe pagina de Facebook WestSummerUniversity sau pe Instagram westsummeruniversity .

Adauga comentariu