Elev din Valea Jiului condamnat pentru trafic de droguri

Un elev de 19 ani, de la Liceul Tehnologic din Uricani, a fost condamnat pentru trafic de droguri și deținere ilicită de droguri în vederea consumului propriu.

Adolescentul a primit o pedeapsă de un an și cinci luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de doi ani. Sentința a fost dată de Tribunalul Hunedoara, putând fi atacată cu apel. 

Elevul din Uricani a fost trimis în judecată în luna septembrie a acestui an, în baza rechizitoriului întocmit de DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara. 

„Inculpatul M., în vârstă de 19 ani, este elev în cadrul Liceului Tehnologic Uricani. De aproximativ un an de zile, este consumator de droguri de risc, cannabis, deținând această substanță în vederea consumului propriu, fără drept. Inculpatul a procurat drogurile de risc din Lupeni și Uricani de la diferite persoane despre care a aflat că vând acest gen de substanțe de la alți consumatori de droguri, prețul unui gram de cannabis era de 50 lei. Din luna octombrie 2018, M. a început să cumpere cantități mai mari de cannabis (câte 10 grame odată pentru suma de 400 de lei) de la B. Dispunând de cantități mai mari de cannabis, inculpatul a început să ofere sub formă de țigaretă, droguri de risc numiților S. și martorii S. și R.”, se arată în dosar.

În data de 23 februarie 2019, organele de poliție din Lupeni au oprit pentru control autoturismul în care se afla M. și alte persoane. În urma controlului, în mașină au fost găsite o pungă cu cannabis, despre care inculpatul a spus că este „iarbă”. În cursul urmăririi penale, martorii au declarat că au consumat droguri pe care le-au luat de la inculpat. 

Avocatul inculpatului a cerut amendarea acestuia pentru deținere de droguri și aplicarea unei pedepse de închisoare cu suspendare pentru trafic de stupefiante. Apărătorul a arătat că adolescentul a fost inclus într-un program de consiliere a persoanelor consumatoare de droguri și muncește în Anglia la un depozit. 


Comentarii

D

22.10.2019 05:43

Felicitari sunt in stare sa prinda numa nepoti pe astia mai mari nici nu ii baga in seama de la cati bani le baga in buzunar..

Adauga comentariu