După mai multe dispute între Primăria Hunedoara și Apa Prod. Lucrările la rețeaua de canalizare din Peștișu Mare au început

Localitatea Peștișu Mare, care aparține de municipiul Hunedoara, va avea rețea de canalizare. Lucrările de introducere a rețelei de canalizare au început și sunt parte a unui proiect implementat de SC Apa Prod SA Deva. Până s-a ajuns aici, între administrația locală a municipiului Hunedoara și conducerea firmei de apă și canalizare au existat numeroase dispute, din cauza întârzierii cu care s-a demarat proiectul. În Peștișu Mare, sunt aproximativ 1.500 de locuitori. 

„Într-adevăr, am avut o dispută cu conducerea SC Apa Prod SA Deva, pentru că s-a întârziat cu lucrările de la canalizarea din Peștișu Mare. Într-un final, s-au găsit soluții și lucrările au început. Până la sfârșitul lunii septemrbie, vor fi introduse conductele pe străzile principale, după trecerea anotimpului rece, se va continua pe străzile secundare”, a explicat Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei. 

„Lucrările de execuție a rețelei de canalizare în Peștișu Mare au demarat de săptămâna trecutăși fac parte din Proiectul Regional «Extinderea și Reabilitarea Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Județul Hunedoara», realizat în cadrul Programului Operaționa Infrastructură Mare”, a informat Andreea Morogan, purtătorul de cuvânt al SC Apa Prod SA Deva. 

În proiectul derulat la nivel județean de SC Apa Prod SA Deva, pentru municipiul Hunedoara sunt prevăzute și alte lucrări de modernizare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare. Printre acestea se numără: extinderea rețelei de distribuție a apei pentru Lătureni, paralela Valea Seacă, Zlaști; înființarea rețelelor de distribuție a apei în satele Răcăștie, Boș, Groș; înființarea rețelei de canalizare în Răcăștie, Boș, precum și construirea unei stații de pompare a apei uzate. De asemenea, este prevăzută o extinedere a rețelei de canalizare pe mai multe străzi din municipiul de pe Cerna. 

 

 

Adauga comentariu