După ce și-a bătut concubina, un bărbat și-a asmuțit câinele asupra unor polițiști. Pentru a se apăra de câinele agresiv scăpat din lesă, un agent s-a folosit de o lopată

Un scandal între doi concubini s-a finalizat cu acuzații grave pentru un bărbat din Petroșani. Acesta este acuzat de ultraj, după ce și-a asmuțit câinele asupra polițiștilor chemați în ajutorul femeii.

Totul a început ieri după-masă, când femeia în vârstă de 51 de ani a sunat la 112, cerând ajutorul polițiștilor, după ce fusese bătută și amenințată de concubinul său, un bărbat în vârstă de 52 de ani.

„Atât victima, cât şi agresorul, au fost conduşi la sediul poliției, iar în urma completării chestionarului de evaluare a riscului de către organele de poliție, s-a constatat că sunt îndeplinite toate condițiile necesare eliberării ordinului de protecție provizoriu. Prin urmare, poliţiştii i-au adus la cunoștință bărbatului despre faptul are obligaţia să păstreze o distanţă de 50 de metri faţă de fosta concubină şi faţă de locuinţa acesteia, precum şi faptul că va face obiectul unui dosar de cercetare penală, privind comiterea infracţiunilor de ameninţare şi violenţă în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Lucrurile între cei doi nu s-au liniștit însă. Ieri, la cateva ore de la momentul în care femeia a ajuns acasă, poliţiştii au fost sesizați, din nou, telefonic, de către victimă cu privire la faptul că al său concubin intenţionează să intre în locuinţă. Asta deși avea emis împotriva sa un ordin de protecție provizoriu. La fața locului s-au deplasat agenţii de siguranță publică, care l-au identificat pe bărbat. Acesta, la ieșirea din imobil, are însoțit de un câine din rasa Huski, pe care îl ținea în lesă și pe care l-a asmuțit asupra polițiștilor.       

„Ulterior, câinele  a fost scăpat din lesă şi a sărit  asupra unui dintre agenţii de poliție, care a încercat să oprească câinele agresiv folosind sprayul iritant-lacrimogen din dotare. Întrucât câinele a continuat să îl atace, poliţistul s-a apărat folosind o lopată găsită la fața locului”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Bărbatul a fost încătușat și condus la sediul Poliției Municipiului Petroșani, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu, dar şi neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin, cercetările fiind continuate ce către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani. 

Adauga comentariu