Drumurile județene din stațiunile montane, în atenția autorităților. S-a solicitat sprijinul polițiștilor pentru ca deszăpezirea să se poată face rapid

Administrația județului se pregătește din timp pentru a asigura condiții bune de trafic turiștilor care vor merge în stațiunile montane ale județului. Pentru a putea deszăpezi eficient arterele rutiere, autoritățile au cerut sprijinul polițiștilor care să dirijeze traficul rutier. De ieri seara, în județul Hunedoara ninge neîncetat, iar stratul de zăpadă depus este consistent. 
„Un interes special este acordat deszăpezirii drumurilor care duc spre stațiunile montane din județ. Pentru că astăzi va începe afluxul spre stațiuni și duminică se încheie vacanța elevilor, este de așteptat ca traficul auto spre și dinspre Parâng, Straja și Râușor să se intensifice. Pentru ca deszăpezirea DJ 709F spre Parâng (zona telescaun) și DJ 686 Râușor (pe sectorul din interiorul stațiunii) să poată fi realizată rapid, conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a solicitat sprijinul Poliției Rutiere în vederea dirijării traficului. În aceste zone, șoferii sunt rugați să fie atenți unde își parchează mașinile pentru a nu împiedica accesul utilajelor de deszăpezire”, a informat CJ Hunedoara. 
Conform datelor frunizate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de către Jandarmerie, situația operativă se prezintă astfel: în stațiunea Straja sunt 2000 de turiști, stratul de zăpadă măsoară 90 cm și ninge slab, în stațiunea Parâng - aprox. 900 turiști, strat de zăpadă de 85 cm și ninge, în Pasul Vâlcan - aprox. 100 de turiști, strat de zăpadă 70 cm, în zona Câmpu lui Neag - aprox. 100 turiști, strat de zăpadă 50 cm, pe Valea Râului Mare - aprox. 100 turiști, strat de zăpadă de 50 cm, stațiunea Râușor - aprox. 150 turiști, strat zăpadă de 50 cm și ninge în continuare, în zona cabanelor și pensiunilor din zona Nucșoara (Retezat) - aprox. 50 de turiști, strat de zăpadă de 50 cm și ninge în continuare.

CJ Hunedoara transmite că pe toate drumurile județene, firmele de deszăpezire acționează cu utilajele din dotare și cu material antiderapant pentru a nu se crea blocaje în trafic. La Dispeceratul Drumuri Județene, în această dimineață a sosit o solicitare din partea Primăriei Turdaș pentru deszăpezirea drumurilor județene aflate pe teritoriul acestei comune, în special a arterei care face legătura directă cu DN 7. Până la această oră nu au existat blocaje din cauza ninsorii pe drumurile județene, au precizat cei de la CJ Hunedoara. 

Adauga comentariu