Două victorii consecutive la Campionatul Mondial de Șah pentru campioana din Vulcan, Oana Șchiopu

Geniala șahistă Oana Șchiopu din Vulcan participă în această perioadă la Campionatul Mondial de Șah Clasic pentru Copii de la Santiago de Compostela (Spania). Ea reprezintă România la grupa de fete sub 12 ani, după ce a obținut titlul de campioană națională la șah la aceeași categorie. Hunedoreanca a câștigat două runde consecutive, după trei jucate, rezultatul primei runde nefiindu-i favorabil.

 
„Oana a câștigat dreptul, onoarea și responsabilitatea de a reprezenta România la această prestigioasă competiție după ce a obținut titlul de campioană națională la șah clasic, categoria fete – 12 ani. Grupa Oanei este formata din 107 șahiste, ea (cu 1526 puncte ELO) fiind favorita nr 57. În prima rundă, sportiva noastră a pierdut la reprezentanta Uzbekistanului (1854 ELO - favorita nr. 4), dar în următoarele două runde desfășurate până acum a obținut două victorii, la reprezentantele statului Filipine (1342 ELO) și Franței (1740 ELO). În runda a patra, Oana va întâlni reprezentanta Serbiei”, a transmis Ioan Dorel Șchiopu, unchiul și, în același timp, antrenorul campioanei noastre care o însoțește la Santiago de Compostela. Oana Șchiopu este legitimată la CSM Mihai Viteazul Vulcan și la CSS nr. 1 Timișoara. 

România este reprezentată la toate categoriile din concurs, respectiv băieți și fete la 12, 10 și 8 ani.

„Turneul se desfașoară pe durata a 11 runde (una pe zi), sistem elvețian, 90 de minute timp de gândire/jucător. Dacă se efectuează 40 de mutări în acest timp, jucătorii mai primesc câte 30 de minute și încă 30 de secunde pentru fiecare mutare. Astfel, o partidă de șah se poate întinde pe durata a circa cinci ore”, a completat antrenorul. 

Campionatul Mondial de Șah Clasic pentru Copii din Spania se desfășoară în perioada 3 – 16 noiembrie. 
Multipla campionă națională, Oana Șchiopu face parte acum din galeria marilor șahiști ai României care au reprezentat țara noastră la competițiile mondiale ale sportului minții, alături de marea maestră internațională Cristina Bădulescu Foișor și Daria Vișănescu, ambele fiind născute tot în Valea Jiului.
 

Adauga comentariu