Două noi blocuri sociale, construite în Deva. Peste 700 de cereri pentru o locuință socială sunt depuse la Primărie

Primăria Municipiului Deva a ridicat două noi blocuri de locuințe sociale. Clădirile sunt situate în Cartierul Grigorescu, lângă alte două imobile cu aceeași destinație. 

Lucrările au început în iunie 2018 și au fost realizate în proporție de 60 la sută. Până acum, a fost ridicată structura exterioară a blocurilor și se continuă cu amenajarea spațiilor din interior. Durata de execuție a lucrărilor este de 13 luni. 

Conform datelor oferite de Primăria Municipiului Deva, în total, în cele două clădiri vor fi 60 de garsoniere și 12 apartamente cu două camere. Valoarea investiției ajunge la 8,9 milioane de lei, cu TVA, iar finanțarea provine atât de la bugetul local, cât și de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

„Numărul total de dosare depuse: 716, dintre care pe lista de priorități cu solicitanții îndreptățiți să primească o locuință socială în anul 2019, în ordinea de prioritate stabilită de Comisia socială de analiză a solicitărilor de locuințe sociale destinate închirierii se află 135 de persoane”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

Blocurile sunt construite pe structură metalică (stâlpi şi grinzi metalice), cu închideri exterioare din panouri tip „sandwich”, acoperiş cu învelitoare metalică şi tâmplărie exterioară din PVC şi beneficiază de amenajări exterioare – iluminat, alei pietonale şi carosabile, spaţiu de joacă pentru copii şi zone verzi. Clădirile au un regim de înălţime P+3E, au spaţii comune, atât la parter, cât şi la etaj, precum şi de diverse instalaţii.

În total, în Cartierul Grigorescu, de „peste linii”, Primăria Devei va avea patru blocuri de locuințe sociale. Primele două blocuri de acest fel, date în folosință în primăvara anului trecut, sunt ocupate de persoane care au solicitat o locuință socială. 

 

 

Adauga comentariu