Două adolescente de la un centru de plasament din Orăștie, date în urmărire națională. Au părăsit instituția fără să anunțe educatorii

Două minore de la Rețeaua de Case Familiale Orăștie sunt căutate de polițiști, după ce au părăsit instituția, fără acordul educatorilor. Una dintre fete a mai fost plecată voluntar, în repetate rânduri, ultima dată fiind găsită în municipiul Hunedoara. Ieri, Andreea Ioana Nagy a plecat împreună cu o colegă de-a sa, Teodora Ștefania Zalomir, ambele fiind date în urmărire națională de polițiști.

„Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de o reprezentantă a Rețelei de Case Familiale – Orăștie despre faptul că, în jurul orei 19:00, minora Nagy Andreea Ioana, de 15 ani (foto stânga) împreună cu Zalomir Teodora Ștefania, de 17 ani (foto dreapta), au părăsit instituția fără acordul educatorilor, plecând într-o direcție necunoscută”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara. 

La data plecării voluntare din centru, minora Nagy Andreea Ioana purta următoarele articole vestimentare: încălțăminte tip sport de culoare albă, pantaloni tip jeans, slim, de culoare deschisă, geacă de culoare verde, iar minora Zalomir Teodora Ștefania purta pantaloni tip jeans de culoare deschisă, hanorac cu glugă de culoare deschisă, având mânecile de culoare roșu și încălțăminte sport de culoare roz.

Andreea Ioana Nagy prezintă de asemenea următoarele semnalmente: 1.50-1.60 m înălțime, păr vopsit, de culoare roșcată, tatuaj pe mâna dreaptă, în zona pumnului, cu inscripția ”AMADOR”, iar pe mâna stângă are tatuată o dată de naștere despre care nu se cunosc alte detalii.

Teodora Ștefania Zalomir prezintă următoarele semnalmente: 1.50-1.60 m înălțime, păr vopsit, de culoare șatenă, pistrui pe față.

Andreea Ioana Nagy a părăsit în mod repetat Rețeaua de Case Familiale Orăștie, ultima plecare fiind cea din data de 13.10.2021, însă a fost găsită, de fiecare dată, pe raza municipiului Hunedoara. Ultima dată, adolescenta a fost găsită de poliţişti chiar ieri, 04.11.2021, pe o stradă din municipiul Hunedoara.

„Cu ocazia audierii acesteea, poliţiştii au stabilit faptul că, pe perioada în care a fost plecată din centru, minora nu a fost victimizată în vreun fel.

Minora a fost depusă ieri în Centrul – Rețeaua de Case Familiale Orăștie, de unde, la scurt timp, a plecat împreună cu Zalomir Teodora Ștefania.

Din momentul primirii sesizării, poliţiştii hunedoreni au demarat activităţi specifice în scopul depistării celor două minore, care au fost date în urmărire naţională.

Poliţiştii continuă activităţile investigative şi căutare şi le solicită tuturor celor care deţin informaţii utile anchetei, să apeleze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

 

Adauga comentariu