Doru Vișan, dat afară din ministerul Energiei de premierul Ludovic Orban. Acesta poate să revină în funcția de director al Termocentralei Paroșeni

Doru Vișan, secretar de stat la Ministerul Energiei a fost demis din această poziție de premierul Ludovic Orban, potrivit deciziei publicate deja în Monitorul Oficial. Vișan a fost susținut de PSD, dar este specialist, singura persoană care a fost activă la nivel de decizie în Minister după demisia lui Anton Anton, şi cel care s-a ocupat de derularea programului de iarnă.

Doru Vișan a plecat în Ministerul Energiei de la Complexul Energetic Hunedoara. Acesta deținea funcția de director al Termocentralei Paroșeni. Jurnaliștii de la gddhd.ro scriu că pe perioada în care a fost secretar de stat, contractul de muncă al lui Doru Vișan la complex a fost suspendat. Acum, că nu mai este secretar de stat, Vișan se poate întoarce în poziția de director al Termocentralei Paroșeni.

Potrivit e-nergia.ro, cel mai probabil funcția de secretar de stat pe Energie în cadrul Ministerului Economiei și Energiei va reveni lui Niculae Havrileț, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare, fost consilier al fostului ministru ALDE al Energiei, Anton Anton.

De la Energie au mai fost demiși și Gicu Iorga (secretar general), Aneta Matei (secretar general adjunct), Florin-Victor Drăghici (secretar general adjunct).

În urmă cu câteva zile, Guvernul Orban decisese schimbarea din funcție a unui alt secretar de stat din județul Hunedoara. Gabriel Lungu era secretar de stat în Ministerul Economiei.

sursa foto: investenergy.ro

Adauga comentariu