Dorel Bretean, repus în funcția de subprefect al județului Hunedoara. În luna august, acesta a demisionat, ca urmare a plecării ALDE de la guvernare

Dorel Bretean se întoarce în funcția de subprefect al județului Hunedoara. Acesta a ocupat postul de subprefect în perioada în care ALDE a fost la guvernare alături de PSD și a demisionat imediat după ce Călin Popescu Tăriceanu a dat „semnalul” că toți cei care mai stau alături de PSD, vor fi înlăturați.

Într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara transmis la vremea respectivă, instituția recunoaștea că plecarea lui Bretean are legătură cu plecarea de la guvernare a ALDE.

„Ca urmare a ieșirii de la guvernare a partidului ALDE, subprefectul județului Hunedoara, domnul Dorel Ovidiu BRETEAN, a înaintat astăzi, 27 august a.c., domnului Mihai Viorel FIFOR, Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul afacerilor interne, interimar, demisia sa din funcția de subprefect al județului Hunedoara, rămânând la dispoziția ministerului până în momentul revocării sale din funcție, prin Hotărâre de Guvern, conform Ordonanței de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ”, se arata într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara.

Astăzi, la cinci luni de la acel moment, Bretean este repus în funcție de Guvernul Orban. 

Citește și: Funcții apolitice, la dispoziția politicului, sau despre cum „își bagă coada” partidele în Prefectura Hunedoara. Subprefectul județului a demisionat din funcție, ca urmare a plecării ALDE de la guvernare

 

Adauga comentariu