(DOCUMENT EXCLUSIV) Managerul Spitalului Județean din Deva l-a reclamat pe deputatul USR Emanuel Ungureanu, după ce acesta a arătat dezastrul din unitatea sanitară. Emanuel Ungureanu, despre Adina Pera-Ștefănie: „A avut un tupeu obraznic”

Luna februarie 2019. Venirea în județul Hunedoara a deputatului USR Emanuel Ungureanu, cel care este cunoscut ca fiind una dintre persoanele care se luptă pentru însănătoșirea sistemului sanitar din România, a zguduit din temelii liniștea Consiliului Județean și a conducerii Spitalului Județean de Urgență din Deva. O serie de videoclipuri filmate în secțiile in unitatea sanitară, respectiv Pneumologie și Pediatrie, dar și în incinta ambulatoriului, au arătat starea jalnică a sistemului. Emanuel Ungureanu face acest lucru în toate județele din țară, în toate spitalele, în calitatea sa de membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, care îi conferă dreptul de a intra în orice unitate sanitară pentru a verifica dacă toate lucrurile sunt în regulă. La Deva, nu au fost! Dovada sunt imaginile pe care le puteți urmări accesând link-urile de mai jos.

(VIDEO) „Infern” la spitalul din Deva, la secția de Pneumologie. Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Priviți imaginea corupției în forma cea mai hidoasă”

(VIDEO) Medicii de pe secția de Pneumologie lucrează cu aparatură din anul 1977. Deputatul USR Emanuel Ungureanu: „Voi solicita luni Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice urgent modul în care este manageriat Spitalul Județean din Deva”

Pacienți înghesuiți în saloane cu paturi ruginite și băi infecte, în plină epidemie de gripă. UNGUREANU: „Trei agenți de pază m-au înconjurat ca niște câini turbați pentru a încerca să oprească filmarea care prezintă realitatea unui sistem medical”

La mai bine de o lună de la acel moment, conducerea spitalului județean a considerat că se impune să îi facă o plângere la Biroul Permanent al Camerei Deputaților lui Emanuel Ungureanu. Deși „Ziar de Hunedoara” a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Adina Pera Ștefănie, care semnează această plângere, reporterii noștri nu au reușit să facă acest lucru. Iată, mai jos plângerea făcută de conducerea unității sanitare, adresată președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a comentat, în exclusivitate, pentru „Ziar de Hunedoara”, această situație. 

„Am fost foarte bucuros să văd că doamna manager a Spitalului Județean, numită acolo de caracatița PSD-istă din Hunedoara, a avut un tupeul obraznic ca după ce am filmat groaznica situație în care se află secția de Pediatrie, secția de Pneumologie, lifturile prost făcute la corpul nou de clădire a Spitalului Județean, lipsa săpunului lichid, a hârtiei igienice de la băi, jegul gros care este în secțiile din spital, să mă reclame la Biroul Permanent. A invocat un ordin de ministru, o penibilitate, pentru că aș fi venit în plină epidemie de gripă și aș fi tulburat eu liniștea jegului pe care îl are ea în spitalul pe care îl administrează. Să știți că eu sunt extrem de nerăbdător să fiu audiat în Comisia Juridică de către domnul Nicolicea și ciracii săi, pentru că voi avea un prilej extraordinar de bun să arăt pe un videoproiector imaginile din spitalele pe care le-am filmat. Îi aduc aminte și de data aceasta doamnei manager că pe secția de Radiologie am filmat aparatură veche de 42 de ani și am primit reclamații de la asistente de acolo, care se plângeau că sunt afectate de lipsa de protecție împotriva radiaților, ce le pun în pericol sănătatea celor care lucrează cu aparate care sunt mai bătrâne decât mine, eu având 41 de ani. Abia aștept să fiu întrebat. Să văd în ce bază pot fi eu întrebat și șicanat, în această activitate care ține de jobul meu. Parte din jobul meu de membru în Comisia de Sănătate este să vizitez spitalele din România și să atrag atenția autorităților că le țin în paragină. Nu face absolut niciun membru din Comisia de Sănătate acest lucru, cum nu face niciun parlamentar din România asta”, a declarat pentru „Ziar de Hunedoara” deputatul USR Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților.

Sursa foto principală: agerpres.ro

Adauga comentariu