(DOCUMENT) Biroul Electoral Județean Hunedoara interzice pliantele electorale ale PSD. „Mesajele încalcă limitele libertății de exprimare și contravin ordinii de drept”

Partidul Național Liberal a sesizat Biroului Electoral Județean Hunedoara 22 faptul că Partidul Social Democrat a folosit în campania electorală mijloace de propagandă în contradicție cu prevederile legale în vigoare prevazute de Legea 370/2004, art 37, alin. 1.

„B.E.J. Hunedoara 22 a concluzionat că prin punerea în oglindă a promisiunilor electorale a candidatului P.S.D. și simpla afirmație reinterpretată a unui contracandidat din care rezultă exact opusul promisiunii P.S.D. , se crează o falsă imagine privind un eventual program de guvernare care este contrar bunăstării generale propovăduite de catre P.S.D. și astfel se crează o stare de dispreț față de contracandidat”,  susține președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș.

B.E.J. Hunedoara admite sesizarea P.N.L. Hunedoara și interzice difuzarea, dispunând înlăturarea din spațiul public a următoarelor materiale electorale : tip scrisoare “Greselile trecutului nu iarta“, material comandat de P.S.D. tiraj 150.000 exemplare, Flyer mesajul presedintelui P.S.D. Hunedoara, Laureníu Nistor “Votam Viorica Dancila” material comandat de P.S.D. tiraj 10.000 , Brosura “Luptam pentru fiecare roman – Celelalte partide sunt impotriva fiecarui roman” material comandat de P.S.D. tiraj 2.700.000 , ziarul “Pentru Romania” material comandat de P.S.D. tiraj 1.500.000.

Iată, mai jos, întreaga decizie a Biroului Electoral Județean Hunedoara:

Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată la Biroul Electoral Central, în termen de 48 de ore de la afișare.

Adauga comentariu