DOCUMENT. Angajații Complexului Energetic Hunedoara se solidarizează cu „frații” de la Complexul Energetic Oltenia. Greva se extinde

După greva de la Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), alte câteva mii de angajați din sistemul energetic se pregătesc să protesteze. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara s-a solidarizat cu greviștii de la CE Oltenia și a anunțat, printr-un comunicat de presă, că, în prezent „caută soluții legale de a trece la manifestări de protest pentru a susține, în semn de solidaritate, revendicările colegilor din cadrul CE Oltenia”.

Comunicatul este semnat de președintele sindicatului, Cristian Iștoc, și mai precizează că, în opinia membrilor, „politica de falimentare a producătorilor de energie pe cărbune, dusă de oficialii Ministerului Energiei, este principalul motiv care a alimentat starea de nemulțumire a salariaților din CE Oltenia, precum și situația economico-financiară în care se află societatea, fapt ce a creat o serie de nemulțumiri legate de nivelul de salarizare al angajaților”. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara recomandă salariaților CE Oltenia să nu ia în considerare amenințările venite din partea administrației sau a ministerului, dar să rămână în zona de legalitate: cu acest protest spontan, pentru a nu oferi portițe legale prin care protestatarii să fie sancționați. 

Negocierile de luni de la Ministerul Energiei dintre greviștii de la CE Oltenia, conducerea companiei și minister nu par a fi ajuns la niciun rezultat palpabil, ele urmând a continua. Drept urmare, minerii de la cele zece cariere ale Complexului Energetic Oltenia (CEO) par a fi deciși să-și continue protestele fiind nemulțumiți de voucherele de vacanță oferite de minister și de o creștere salarială de 10-12%, zic oficialii, 8,2%, zic sindicaliștii, mult sub solicitarea de 45% a greviștilor.

Foto arhivă

Adauga comentariu