DNA: Hunedoreancă trimisă în judecată pentru fraudă cu fonduri europene de la APIA. Paguba a fost estimată la aproape un milion de lei

Hunedoreanca Voichița Novac a fost trimisă în judecată, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Hunedoara. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara și a fost instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Alba-Iulia. 

Voichița Novac este acuzată de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. 

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2010 - 2014, inculpata ar fi depus cu rea-credință la APIA mai multe documente false și inexacte, cu scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate, situate în localitatea Călan. Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 917.144 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză”, se arată într-un comunicat transmis de DNA. 

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile care aparțin inculpatei.

Sursa foto: cronicahunedoreana.ro
 

Adauga comentariu