Devean amenințat cu moartea, după ce a semnalat diverse nereguli. „Politicieni, funcționari publici și interlopi, m-ați învins, fiți mândri...”

Tentativă reușită de a închide o voce critică la adresa Poliției Locale Deva, Consiliului Local al Municipiului, dar și la adresa unui partid. Asta reiese din ceea ce afirmă un devean, care spune că a fost amenințat cu moartea, după ce a semnalat pe blogul personal, diverse nereguli din activitatea instituțiilor amintite. 

„În urma luării de poziție prezentate în ultima perioada pe această pagină, aseară am fost sunat cu număr privat de câteva ori, și o voce bărbătească m-a amenințat explicit cu moartea, atât pe mine, cât și pe mama mea, plus o înșiruire de cuvinte triviale și alte amenințări. Bărbatul cu pricina a ținut să-mi precizeze că «tu ești șmecher și scrii», ceea ce pot deduce ușor care sunt autorii morali și pe cine am deranjat.
Trăiesc această clipă cu mare regret, că într-adevăr, anormalul a devenit firesc, si persoanele care pun întrebări incomode sunt înlăturate precum în evul mediu.
Politicieni, funcționari publici si interlopi, m-ați învins, fiți mândri, și drept urmare, începând de astăzi, nu voi mai reprezenta un pericol pentru voi”, a scris A. Ș., pe pagina sa de Facebook.

Dezvăluirile deveanului au iscat dezbateri aprinse între locuitorii orașului, pe rețelele de socializare. Spre exemplu, oamenii au fost critici cu privire la decizia Consiliului Local al Municipiului Deva de a aloca o sumă de bani pentru reparațiile din imobilul care a fost dat partidului USR, pentru a-i servi ca sediu. 

„Formațiunea politică în care am avut încredere că dorește să reprezinte o urmă de decență și speranță, tocmai s-a faultat singură cu măgăria renovării sediului de partid. În 23 decembrie 2020, USR a primit un sediu, și din documentele HCL 461/ 2020, contractul de închiriere intra în vigoare de la data de 01.01.2021. Conform contractului de închiriere pe care îl atașez, orice ridicare de confort, cădea în sarcina locatarului(USR). Vezi ART. 7 din HCL 461/ 2020.
Din 23.12.2020, partidul în care am avut încredere totală de reformă, a lucrat intens, dar nu pentru binele comunității, ci pentru a face lobby factorilor de decizie pentru a găsi portița legală să se execute lucrarea de renovare a spațiului. Doamnelor și domnilor juriști din cadrul Primăriei Municipiului Deva, doar atât ați putut face, să eliminați articolul care prevedea că lucrările de confort cad în sarcina locatarului (chiriașului)? Este rușinos că n-ați avut inspirația să găsiți o modalitate serioasă să ieșiți nepătați. Oricine fără a avea pregătire juridică putea face demersul acesta pueril. Dovada primul contract rămâne, la fel cum rămâne și dovada intenției de a face posibilă înlocuirea unui articol, articol care culmea, înainte era în avantajul tău (U.A.T. Deva), si după modificarea făcută cade fix în dezavantajul tău (funcționari si cetățeni ai municipiului)”, a explicat deveanul într-un mesaj pe blogul său de pe Facebook. 

Textul pe care deveanul l-a scris pe blogul său a fost însoțit și de documentele Proiectului de Hotărâre al CL Deva, prin care spațiul situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Nr. 13, a fost atribuit celor de la USR. Este vorba de fostul sediu al Partidului România Mare, situat în centrul vechi al municipiului. 

Deveanul a mai semnalat și alte probleme cum ar fi situația clădirii abandonate de la Liceul de Arte sau a criticat activitatea Poliției Locale Deva. Unul dintre episoadele recente, pe care bărbatul le-a descris pe blogul său, este chiar o experiență cu reprezentanții Poliției Locale, de la care a vrut să afle de ce nu sunt respectate prevederile legale, privind ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar, pe raza orașului Deva. Pe lângă faptul că nu a reușit să afle informațiile pe care le-a solicitat, A.Ș. s-a ales și cu câteva sudalme din partea șefului Poliției Locale Deva, conform propriii lui relatări. 

„Din discuția avută cu cei doi distinși domni din cadrul Poliției Locale Deva, a rezultat faptul că cineva a luat decizia VERBALĂ și nu legală, de a se sista ridicare autovehiculelor abandonate si staționate ilegal.
Domnul director al Poliției Locale Deva a considerat că nu trebuie să știu cine a luat această decizie, afirmând, citez : «eu iti aduc la cunoștință ca cetățean atât cât eu consider».
Domnul director al Poliției Locale Deva a subliniat faptul că parcul de depozitare a autovehiculelor nu este funcțional, pentru că Serviciul de ridicări nu are momentan personalul disponibil.
În toată perioada pandemiei, oricărui cetățean care a sesizat atat Politiei Locale Deva dar si Politiei municipiului Deva care are echipaj mixt la evenimentele rutiere (polițist national+polițist local), i s-a transmis că nu se mai fac ridicări pentru că angajații Politiei Locale Deva sunt subordonați Politiei municipiului Deva. În același timp, echipajele rutiere ale celor două instituții au răspuns solicitărilor cetățenilor, dar polițistul local, atunci când a constatat că se impune ridicarea unui autovehicul, nu a luat decizia asta. De ce? Deocamdata rămâne un mister.
Aceste rânduri nu sunt o critică adusă Poliției Locale Deva, pentru că ar fi pueril să cred că decizia de neaplicarea a HCL 160/2018 s-a luat doar în cadrul direcției.
Ce m-a supărat, și în privința asta, aștept scuze din partea șefului Politiei Locale Deva, este atitudinea și limbajul folosit în discuția cu mine, citez: «te rog nu mai îmi fute nervii»
moment în care am plecat din cauza limbajului și a faptului că a început să răcnească pur și simplu la mine, și într-un final mi s-a spus «nesimțitule», și că am abateri de la bunul mers al lucrurilor și că se va îndrepta împotriva mea.
Aduc la cunoștință că au fost încălcate grav prevederile legale mai sus arătate și totodată a fost prejudiciat Bugetul municipiului Deva deoarece începând cu data de 16 martie 2020 pana în prezent, Direcția Politia Locală Deva și Biroul Ridicări Vehicule nu au mai aplicat prevederile HCL 160/2018.
Nerespectarea prevederilor din HCL nr. 160/2018 a dus în prezent la:
- un număr foarte mare de vehicule staționate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public sau privat al municipiului Deva
- prejudicierea Bugetului municipiului Deva prin neaplicarea amenzilor și taxelor prevăzute în HCL 160/2018 la art. 5.
Nu tolerați astfel de comportamente!
Fiți mereu prompți atunci când vedeți abateri, si luați atitudine”, a scris deveanul pe Facebook. 

 

Adauga comentariu