DEVA: Peste 1.200 de persoane imunizate anti-Covid, la primul centru de vaccinare din mașină din țară

În primele două zile de la deschidere, la centrul de vaccinare direct din mașină de la Deva s-au imunizat peste 1.200 de persoane. Numărul mare de oameni care au venit să se vaccineze la centrul „Drive-Thru” din parcarea hipermarketului Deva Shopping City a întrecut așteptările organizatorilor, susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara. Câțiva dintre șoferii care au stat la rând pentru a se vaccina au atras atenția prin mijloacele de transport cu care au venit. Printre aceștia se numără un motociclist, dar și un șofer de camion. 

„Timp de două zile la centrul «Drive-Thru» la Deva avem 1.241 de persoane vaccinate! Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din România au fost întrecute, având 581 de persoane vaccinate sâmbătă și 660 de persoane vaccinate duminică. Printre cele mai excentrice autovehicule cu care s-au prezentat persoanele dornice să se vaccineze se numără un camion de 3,5 tone, o dubă și o motocicletă”, au transmis reprezentanții DSP Hunedoara.

La centrul de vaccinare din mașină de la Deva au venit și persoane din alte județe, precum Alba, Gorj sau Timiș. Astăzi, se deschide un „Drive-Thrul” a Cluj-Napoca, de la ora 13:00, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Vaccinarea se face direct în mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer. În perioada următoare, din 4 mai, se începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. De la debutul campaniei, la nivelul județului Hunedoara s-au imunizat 90.000 de persoane, având administrate prima doză și rapelul. 

Adauga comentariu