DEVA: Femei și minore agresate sexual, pe stradă, de un individ de 73 de ani (VEZI VIDEO). A fost reținut și va fi dus în instanță cu propunere de arestare preventivă

Caz șocant în Deva, cu un pensionar de 73 de ani care agresa sexual femei și minore pe stradă. Individul a ajuns în custodia polițiștilor și urmează să fie dus cu propunere de arestare preventivă în instanță. 

Mai multe victime s-au plâns la Ppoliție că au fost agresate sexual, pe stradă, de un individ din Deva. Ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au organizat o razie, în urma căruia bărbatul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de agresiune sexuală.

„Poliţiştii au stabilit că bărbatul acţiona pe timp de zi, pe raza municipiului Deva, unde viza persoane de sex feminin, pe care le pipăia în zonele intime. Părţile vătămate care au sesizat Poliţia Municipiului Deva cu privire la agresiunile sexuale la care au fost supuse sunt femei cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani, dar şi două minore în vârstă de 12 ani. Ancheta poliţiştilor, în acest caz, a fost îngreunată de faptul că o parte dintre victime nu au dorit să depună plângere penală, iar o parte dintre martorii acestor incidente au fost reticenţi în a furniza poliţiştilor informaţii în vederea constituirii materialului probator”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara. 

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului de 73 de ani. Acesta a mai fost reținut de polițiști pentru tâlhărie, după ce a agresat paznicul unui magazin, de unde furase mai multe produse. 

„Bărbatul a mai fost reţinut de poliţişti în luna mai a acestui an (ulterior fiind plasat sub control judiciar), pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, asupra agentului de pază al unui magazin, din care a sustras diferite produse.

Tâlhăria a fost comisă în cursul zilei de 14 mai 2021, în momentul în care septuagenarul intenționa să părăsească incinta unui magazin din Deva, cu mai multe produse pe care le-a sustras de pe raft. Acesta a fost abordat în zona ușilor de acces în magazin de către agentul de pază al magazinului, iar pentru a-și asigura scăparea cu bunurile sustrase, acesta a întrebuințat acte de violență asupra agentului de pază, lovindu-l cu o umbrelă în zona capului”, a precizat IPJ Hunedoara. 

Din spusele victimelor, individul își făcea veacul, pe străzile Devei, de mai multe luni. Între timp, ar mai fi fost depuse sesizări la Poliție, însă agresorul sexual nu a fost prins, pentru a fi tras la răspundere. 

Una dintre persoanele care au avut de suferit de pe urma agresorului, a transmis un mesaj pe un grup de Facebook, în care le îndemna și pe alte victime să depună plângere la Poliție. 

„Dacă mai sunt aici pe grup mămici care au avut de-a face cu el să meargă la Politie să depună plângere. Dacă doar postam pe rețelele de socializare și nu depunem o declarație scrisa nu se va rezolva nimic. Indemn încă o data sa mergeți la Politie fără teama sa spuneți ce vi se întâmplă. Cu cât mai multe plângeri cu atât mai repede vor reuși sa facă ceva împotriva acestui dement!”, a scris una dintre victime. 

În replică, o deveancă a relatat că, a depus plângere la Poliție cu patru luni în urmă, dar nu s-a rezolvat nimic. Abia după ce au apărut imagini cu agresorul pe rețelele de socializare, acesta ar fi intrat și în vizorul polițiștilor. 

„Dacă noi ne-am fi apărat așa cum statul ne tratează sigur am fi fost trase la răspundere legal, eram la știri și dădeam interviuri de la închisoare, daca am fost la Politie cu dovezi fiind victime nu martori nu am rezolvat nimic decât 4 ore pierdute... Acesta este rezultatul după 4 luni de la depunerea reclamației mele! Nu ne plângem, suntem revoltate!”, a scris o deveancă pe Facebook. 

 

Adauga comentariu