DEVA: Cererea pe fonduri europene pentru cumpărarea de autobuze electrice a intrat în linie dreaptă. Proiectul are o valoare de 41 de milioane de lei

Proiectul pe fonduri europene pentru achiziționarea de autobuze și microbuze electrice pentru transportul pubic din Deva a intrat în linie dreaptă. Cererea de finanțare a trecut de filtrele Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest și a intrat în faza de precontractare. 

„Am depus cererea de finanțare, a fost verificată și corespunde din punct de vedere formal. A fost puricată, să zic așa, foarte exigent, în privința solicitărilor noastre. Am trecut de etapa clarificărilor și suntem în faza de precontractare. Acum trebuie să trimitem ultimele anexe și să ne conformăm unor solicitări pe care le-au adus cei de la ADR Vest, după care intrăm în linie dreaptă pentru contractare. Din experiența personală, pot spune că semnarea contractului durează între două luni și un an de zile, depinde de cât de aglormerat este ministerul. Sunt aspecte care nu țin de noi”, a declarat Adrian David, coordonator al Serviciului de Atragere și Implementare a Fondurilor Europene din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Adrian David a mai precizat că municipalitatea are ca obiectiv cumpărarea autobuzelor electrice până anul viitor. Valoarea totală a proiectului este de 41 de milioane de lei, bani din care vor fi achiziționate 24 de autobuze. 

Achiziția de autovehicule electrice face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a transportului public din Deva. Partea a doua a proiectului, care privește modernizarea stațiilor și construirea unui depou pentru autobuze a fost depus la ADR Vest și se află în etapa ultimelor verificări. Valoarea acestuia este de 44 de milioane de lei. 
De remarcat ar fi că proiectele Primăriei Municipiului Deva au trecut într-un timp record de verificările celor de la ADR Vest, nefiind necesară modificarea documentației în Consiliul local al Devei. Pe când, un proiect similar, „Green line Valea Jiului”, implementat de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara în parteneriat cu cele șase primării urbane din Valea Jiului a fost modificat în ședințele legislativelor de aproximativ 10 ori. Ultimele modificări au fost aduse în ședința extraordinară a CJ Hunedoara din data de 4 aprilie. 

Adauga comentariu