DEVA. Centrul Cultural „Drăgan Muntean” va fi reabilitat, modernizat și dotat la standarde europene. Proiectul în valoare de 22 de milioane de lei a fost depus astăzi la Compania Națională de Investiții și este considerat eligibil

Administrația locală din Deva a depus astăzi la Compania Națională de Investiții proiectul de reabilitare și modernizare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”. Clădirea are nevoie de intervenții majore, pentru a-și putea primi publicul în condiții decente. Casa de cultură din Deva a fost inaugurată în anul 1975. Era atunci cea mai mare și mai impunătoare clădire din oraș. De-a lungul anilor, în afara unor mici lucrări de întreținere, clădirea a fost lăsată de izbeliște. Acum, are nevoie de o schimbare totală. Proiectul de reabilitare are o valoare de 22 de milioane de lei, cu tot cu TVA și este eligibil, adică poate fi finanțat.

„Astăzi a fost depusă la Compania Națională de Investiții documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, expertiza tehnică și auditul energetic, în vederea reabilitării și modernizării Centrului Cultural Drăgan Muntean. Clădirea va beneficia de dotări, echipamente și mobilier, toate urmând a fi modernizate. De asemenea, toate rețelele, atât cele electrice, cât și cele sanitare și termice vor fi refăcute, vor fi reabilitate și modernizate interioarele și exteriorul clădirii. Toată rețeaua de securitate la incendiu va fi reabilitată. Valoarea estimativă a proiectului este de 22 de milioane de lei, inclusiv TVA. Proiectul este eligibil”, a declarat directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu.  

Licitația pentru proiectarea și execuția lucrării va fi făcută de Compania Națională de Investiții. 

„Noi am depus astăzi această documentație, iar după ce va fi verificată, ne vor solicita să o aprobăm în Consiliul Local. Ulterior, pe baza hotărârii de consiliu local, va începe proiectarea și execuția. Ei (Compania Națională de Investiții - n.r.) se vor ocupa de absolut tot”, a mai spus Mircea Davidescu.

Adauga comentariu