Despre dragoste la prima vedere și o afacere îmbătător de mirositoare

S-a îndrăgostit de florile de lavandă după ce a văzut un reportaj la TV. De atunci, și-a dorit un lan întreg, doar al ei, colorat în mov intens și cu miros îmbătător. A transformat dorința în realitate, fără să știe unde o va purta noua pasiune pentru florile de lavandă. 
 
Toată povestea a început în urmă cu doar patru ani... 
„Toată povestea a început cu o emisiune de la televizor, unde era prezentată o cultură de lavandă. Văzând acel lan frumos, mi-am dorit să am și eu unul, unde îmi imaginam că voi petrece clipe de relaxare. Terenul îl aveam. Așa că am început să studiez și să caut informații despre cum se înființează o cultură de lavandă. Am găsit butași în Cluj. Cu o investiție de câteva zeci de mii de lei și cu ajutorul familiei mele i-am plantat. Un mare ajutor l-am avut din partea tatălui meu Cornel Trifu”, relatează Cosmina Secula, din Deva.
 
După ce lavanda a dat în floare, soțul Cosminei, cu un simț deosebit în afaceri, a văzut potențialul parfumului plantelor.
„Soțul meu, el a fost cu ideea să-mi transform pasiunea în afacere. Specia pe care o cultivăm, Lavandula Angustifolia – Bluescent, este cea mai potrivită pentru decorațiuni. Culoarea florilor este un mov închis și se păstrează la fel de intensă după uscare. De aceea am mers pe comercializarea florilor, pentru a scoate în evidență frumusețea lor”, spune deveanca. În județul Hunedoara, Cosmina a fost pioner în cultivarea creșterea și valorificarea florilor de lavandă. 
De la bun început și-a dorit să fie totul ca la carte. A înființat un brand, PURE LAVENDER, cu logo-ul: „Mireasmă și relaxare din natură...”. A creat mai multe tipuri de produse aromoterapeutice, pentru îngrijirea casei, a corpului, dar și produse alimentare, cum ar fi ceaiurile de lavandă.
În 2015, a mers în Franța, în regiunea Provence – Patria lavandei, pentru a afla din tainele specialiștilor. A încheiat un parteneriat cu o fabrică franceză de cosmetice naturiste, pe bază de uleiuri esențiale de lavandă, Nicolosi Creation. Asta, pentru a-și întregi gama de produse oferite clienților, fiind distrubuitorul brand-ului francez în România. S-a orientat pe comerțul on-line și are colaborări cu cafenele unde produsele sunt expuse spre vânzare. 

În scurt timp, au apărut rezultatele. Produsele din lavandă au avut succes. Mai ales că tendința oamenilor din ultima vreme este să consume produse naturale și sănătoase. Iar acest succes a adus cu el o schimbare radicală în viața devencei. Cosmina Secula s-a pomenit că parfumul afacerii nu-i mai lasă loc pentru alte activități. În luna mai anul acesta, a decis să demisioneze din postul de planning manager de la o firmă la care a muncit în ultimii 18 ani. 
Acum, dedică mai mult timp business-ului PURE LAVENDER. Și nu se mai oprește din povestit atunci când vine vorba despre florile care au cucerit-o la prima vedere. Cunoaște toate tehnicile de îngrijire a plantelor de lavandă, le știe toate „mofturile”, dar și calitățile.
„Lavandula Angustifolia este o plantă înmiresmată, fină, dar şi cu multe efecte terapeutice. Cea mai importantă calitate a ei este că îți oferă relaxarea prin parfumul ei unic. Se folosea din timpuri străvechi în diverse terapii. Uleiul esențial de lavandă este un remediu natural pentru o serie întreaga de dezechilibre fizice si emoționale. Lista de beneficii ale lavandei este tot atât de vastă, precum modurile în care este folosită: ca parfum, dezinfectant, deodorant, afrodiziac, insecticid natural sau calmant pentru sistemul nervos”, explică deveanca. 
Toate aceste „mângâieri” cu lavandă le puteți găsi pe site-ul www.purelavender.ro.”, sub formă de șampon, gel de duș, apă de toaletă (Nicolosi Creation), sare de baie, perne cu flori de lavandă, aranjamente florale, ulei esențial și ceai, ochelari cosmetici cu lavandă, dar și butași de lavandă. Recent, Cosmina a lansat un nou produs: perna cu lavandă pentru animalele de companie. „La fel ca oamenii și necuvântătoarele au nevoie de relaxare. Așa că am creat pentru ele perna cu lavandă. Am testat-o pe cățelul meu, e benefică”, precizează deveanca. 
 
Produsele cosmetice franceze comercializate sub brandul PURE LAVENDER, conțin ulei esențial de lavandă, certificat de agricultura biologică din Franța.  
 
O vilă turistică parfumată cu lavandă...
Lavanda Cosminei și-a pus amprenta și pe un viitor proiect al familiei sale, care merită menționat aici. O vilă destinată turiștilor pe malul Mării Negre, la Năvodari. Deși la început planurile pentru decorurile interioare erau altele, acum parfumul florilor mov se vrea prezent peste tot. În mai anul viitor, Vila LAVENDER își va deschide porțile pentru clienții dornici să experimenteze senzații de neuitat. Tot interiorul clădirii a fost decorat cu materiale naturale, piatră de travertin, mobilă din lemn natural și accesorizat, bineînțeles, cu lavandă. 

 

Adauga comentariu