Despre aceste rebuturi umane care ne fac nouă politică de 30 de ani şi care se scuipă şi ling cu aceeaşi frenezie cu care se ling şi se scuipă de pe o zi pe alta, în funcţie de interesul lor de gaşcă

Iliescu a sacrificat România cu un singur scop: Puterea! Iliescu a fost de fapt o marionetă în mâinile cercurilor de interese economice (a se citi securiștii din economic care știau cu ce se mănâncă pita capitalismului: relații, filiere de afaceri și mână de lucru ieftină). Singurul său rol a fost să ţină blocate instituţiile statului, pentru ca „băieţii deştepţi” să poată „jefui” ţara cât mai liniştiţi. Bătrânul activist comunist, care ar fi făcut orice pentru putere, le-a garantat colegilor de partid liniştea.

Singurul preşedinte post-decembrist al României care a nimerit, ca musca, în acest rahat al jocurilor de putere din România a fost Emil Constantinescu. Dar a fost adus rapid pe calea bună a afacerilor de cumetrie. Cu copilul băgat în afaceri de contrabandă cu ţigări şi “mestecat” zilnic în saliva lui Corneliu Vadim Tudor cu privire la amanta Rona Hartner, acesta a declarat, sleit: “am înfrânt”!

Traian Băsescu a fost cea mai tare nucă a sistemului şi, dacă nu făcea greşeala să-l călărească în interes personal, lăcomindu-se să creadă că fără el nu miroase o floare, ar fi făcut mult bine României. Călăritul sistemului în interes personal se face numai sacrificând interesele Ţării, numai cedând din propria legitimitate şi onestitate către cei care ajungi să le ceri servicii neconforme legii. De aici, la a te lăsa călărit de interesele camarilei care se formează în jurul tău, nu e decât un pas mic de făcut. Doar dictatorii, care speră mai mult de două decenii de viaţă în fruntea bucatelor, îşi pot permite astfel de aranjamente – dar nici ăia nu fac greşeala lui Băsescu de a lăsa să se împută la comanda structurilor de forţă şefi precum Coldea şi Kovesi. I-a crescut, numai el ştie cum i-a umilit, ce le-a cerut, acum plăteşte: după ce trei decenii n-a fost turnător al Securităţii, azi este. E chiar amuzant cum omul care a condamnat Comunismul în acte oficiale, publice, a ajuns să fie condamnat de către braţul înarmat al Partidului Unic, Securitatea. Aproape putem spune că Securitatea a condamnat Comnunismul...

Cert este că, după Băsescu, Cumătrocraţia nu şi-a mai permis activitate în zona Prezidenţială. Aşa că a fost preferat Profesoraşul, fosta speranţă de Premier a Uniunii Social Liberale şi a Grupului GRIVCO. Pe vremea aceea Sică Chitaristul ne spunea despre “Albă ca Zăpada” a Justiţiei române, Laura Codruţa Kovesi, că este sluga şi instrumentul lui Traian Băsescu, care operează nevinovaţii Patriei şi-i bagă la puşcărie. Azi, ipocrit, se laudă cu marea sa realizare de a o pune procuror şef european! Dar asta este o altă poveste, despre aceste rebuturi umane care ne fac nouă politică de 30 de ani şi care se scuipă şi ling cu aceeaşi frenezie cu care se ling şi se scuipă de pe o zi pe alta, în funcţie de interesul lor de gaşcă.

Re-evaluatul de azi, Prim Plagiatorul Mitoman, Victor Viorel Ponta, era total incontrolabil acum 5 ani, aşa că a fost preferat Klaus Iohannis. Care, în tandem cu Liviu Dragnea, a golit de conţinut Instituţia Prezidenţială. A făcut-o praf, dar lumea îl vede mare erou al luptei anti-pesediste... Ce-am mai râs!

Cumătrocraţia face orice pentru putere. Este gata să blocheze din nou instituţiile statului, să creeze culoar favorabil susţinutului său spre un nou mandat de concedii întrerupte salutar de vacanţe. Iar acesta va fi garantul drumului cumătrocraţilor spre resursele economice ale României.

În curând România va fi din nou condusă “de dreapta”, într-o comică Alianţă gen USL 2.0, dacă nu cumva Orban şi Ponta nu se vor gâtui reciproc pentru funcţia de prim ministru.

Cert este că Europa va privi o nouă scenetă despre democraţie jucată perfect de România.

Şi, gata!

Adauga comentariu