Deputatul Vetuța STĂNESCU s-a decis. Va candida la președinția organizației județene a PNL Hunedoara

Deputatul Vetuța Stănescu și-a anunțat candidatura la președinția organizației județene a Partidului Național Liberal (PNL) Hunedoara. În prezent, Vetuța Stănescu este președinte interimar al liberalilor hunedoreni, după ce Lucian Heiuș a demisionat din această funcție ca urmare a rezultatelor dezastruoase de la alegerile locale de anul trecut.

„Mi-am anunțat candidatura pentru președinția filialei județene a PNL Hunedoara, în fața colegilor mei, în cadrul ședinței Comitetului Director Județean al organizației, în prezența primarilor liberali, viceprimarilor, președinților de organizații. Îmi doresc să continui munca pe care am început-o în octombrie, atunci când am fost numită interimar în această funcție. Îi invit alături de mine pe toți liberalii hunedoreni, pentru că nu candidez împotriva cuiva, ci pentru ca să construim o echipă unită, puternică și performantă, capabilă să câștige competițiile electorale în următorii ani”, a declarat Vetuța Stănescu, liderul interimar al liberalilor hunedoreni. 

Conform calendarului stabilit de liberalii hunedoreni, procedura alegerilor interne de partid a fost declanșată la data de 2 iunie și se va încheia în 11 iulie. În data de 17 iulie va avea loc Conferința Județeană, la care va fi ales președintele organizației județene, precum și Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara. 

La conducerea organizației județene și-a mai anunțat candidatura Florin Nicolae Oancea, primarul municipiului Deva. 

Vetuța Stănescu s-a născut în data de 29 septembrie 1969, la Sălașu de Sus.

A absolvit, în 1994, Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice din Timișoara, cu specializarea Utilaj Tehnologic Chimic. Are un master la aceeași instituție de învățământ superior în Inginerie și Tehnologie laser, absolvit în 1995.

În 2007 a absolvit Facultatea de Științe la Universitatea din Petroșani, specializarea Finanțe și Bănci, îar în 2008 alt master, acum în Administrație publică, în contextul legislației actuale. A ocupat mai multe funcții în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate – șef serviciu, director executiv relații cu furnizorii, planificare și prognoză.

A fost director financiar contabil al Spitalului Județean de Urgență în perioada 2010 – 2015. Când a fost numită director financiar contabil la Spitalul Județean de Urgență, în anul 2010, deși nu făcea parte din niciun partid politic, toți reprezentații formațiunilor politice din Consiliul Județean Hunedoara au fost de acord cu decizia și au considerat că a fost cea mai bună alegere pentru acest post.

În decembrie 2014 a câștigat cursa internă în cadrul PNL Hunedoara, învingându-l pe Adrian David, pentru desemnarea sa ca președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Vetuța Stănescu a intrat în politică în anul 2012 și a fost prima femeie care a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la reînființarea CJ-urilor în România.

A fost vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, în perioada iunie 2015 – iunie 2016.

În perioada 2016 – 2019 a fost consilier județean din partea PNL.

Tot în 2019 a devenit președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, din 20 ianuarie 2020 este secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Este președintele Organizației Județene a PNL Hunedoara. Din decembrie 2020 este deputat.

Adauga comentariu