Demersurile pentru transferarea Poligonului Armatei la Primăria Deva, continuă. Peste 1.100 de deveni au solicitat teren gratuit pentru a-și construi o locuință

Guvernul României a transferat către Primăria Deva o suprafață de teren din care vor fi atribuite loturi pentru construire de case, tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani. Este vorba despre un lot de 28 de hectare care a aparținut Ministerului Apărării Naționale, actualul poligon al Armatei din Archia. 

„Guvernul României a aprobat joi, 9 iulie 2020, Hotărârea privind transmiterea imobilului 5.153 din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale (MapN) în domeniul public al municipiului Deva, județul Hunedoara, și modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Este vorba despre 28 de hectare de teren ale MapN (actualul Poligon al Armatei), aflate în zona Archia. Acest teren va fi atribuit conform Legii nr. 15/2003, tinerilor din Deva, cu vârsta între 18 și 35 de ani, pentru construirea unei locuințe proprietate personală, în ordinea în care au depus cererile și cu respectarea criteriilor și a condițiilor prevăzute de lege. Următorul pas este aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care să configurăm rețelele de utilități, să parcelăm terenul și apoi să il atribuim tinerilor și să semnăm cu aceștia contractele de atribuire”, a informat Primăria Deva. 

Reprezentanții primăriei au mai precizat că sunt peste 1.100 de tineri, cu domiciliul în Deva, care au solicitat teren gratuit pentru construirea de locuințe. Demersurile pentru transferarea terenului din proprietatea Ministerului Apărării Naționale în proprietatea Municipiului Deva au început în anul 2014 și au fost încheiate abia acum. 

Adauga comentariu