Delia Băda și-a luat în primire mandatul de manager al Spitalului Județean de Urgență. „Transferul” fostei șefe a unității sanitare la DSP mai așteaptă

Începând de astăzi, noul manager al Spitalului Județean de Urgență din Deva este Delia Băda, fostul consilier juridic de la Direcția de Sănătate Publică. 

Noul manager interimar a fost timp de 9 ani consilier juridic în cadrul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, instituție pe care a și condus-o la un moment dat. Delia Băda a fost la conducerea DSP până în iulie 2017, atunci când, după amenințarea cu demiterea a fostului ministru al Sănătații, Florian Bodog, și-a dat singură demisia. 

„Îmi plac provocările și pornesc pe acest drum cu entuziasm mai ales după felul în care am fost primită de Consiliul de Administrație și de medicii șefi de secții. Și-au oferit sprijinul, și eu, la rândul meu le sunt alături. Îmi doresc o echipă puternică pentru că singur nu poți face față tuturor problemelor”, a declarat Delia Băda. 

Printre prioritățile noului manager se numără rezolvarea deficitului de personal de la secții cum sunt Oncologie, Neurologie, Neurochirurgie sau Obstetrică-Ginecologie prin atragerea spre Deva a unor medici profesioniști din marile centre universitare. De asemenea, reducerea numărului infecțiilor intraspitalicești, eficientizarea actului medical, continuarea investițiilor în infrastructură și dotarea cu aparatură medicală modernă sunt priorități ale noii conduceri.

„Îmi place disciplina, îmi plac lucrurile clare și certe. Știu că sunt multe minusuri, cunosc cea mai mare parte a problemelor cu care se confruntă spitalul, dar ne vom strădui să demonstrăm că le putem depăși. Există potențial, avem medici foarte buni, iar pacienții trebuie să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate. Pacientul este suveran!”, a mai spus noul manager. 

Tot de astăzi, spitalul are un nou director financiar contabil în persoana ec. Titiana Buda.

„Transferul” Adinei Pera-Ștefănie nu s-a făcut... deocamdată

Fostul manager al spitalului, Adina Pera-Ștefănie, care și-a cerut transferul la conducerea DSP Hunedoara începând cu data de 8 aprilie, încă mai așteaptă. Deocamdată, ministrul Sănătății nu a semnat ordinul său de numire. Rocada între cele două doamne ridică semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât joi, înainte cu patru zile de aceste mutări, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu știa nimic despre venirea Adinei Pera-Ștefănie la DSP Hunedoara. 

Contactat joi de „Ziar de Hunedoara”, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu știe nimic despre „transferul” Adinei Pera-Ștefănie la DSP Hunedoara, instituție aflată în subordinea ministerului pe care îl conduce. Există posibilitatea însă, în urma scandalului gândacilor de la Pediatrie, managerul spitalului să nu mai „prindă” acest post de director la DSP Hunedoara.

„Dați-mi voie să vă spun că nu cunosc în acest moment acest amănunt. Chiar nu știu să vă spun despre ce este vorba... Dar voi suna la Minister să văd dacă sunt documente depuse în acest sens. Dați-mi voie să verific, pentru că nu am această informație și nu știu ce dosare sunt depuse și de către cine. La mine ajung după ce se finalizează, în ultima fază, când teoretic ar trebui să dau aprobarea. Am să sun la Direcția de Resurse Umane ca să văd dacă s-au depus documente în acest sens”, spunea joi ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În această dimineață, director executiv al DSP Hunedoara era tot Monica Cînda.

Adauga comentariu