Declarație hazardată a primarului Florin Oancea, pe tema lucrărilor de la sistemele de încălzire din școli: „Voi putea spune, fără falsă modestie, că sunt primul primar de după Revoluție care a rezolvat problema termoficării în Deva!”

Primarul Devei, Florin Oancea, a prezentat, într-o conferință de presă, stadiul lucrărilor la sistemele de încălzire din școli. Din spusele acestuia, unele instituții școlare vor avea căldură și apă caldă de la mijlocul lunii octombrie, iar altele abia la finele lunii noiembrie. Florin Oancea a reiterat faptul că întârzierea cu care sunt implementate proiectele la anumite școli se datorează, în exclusivitate, directorilor unităților de învățământ. Cu toate acestea, nu ar ezita să-și asume meritele atunci când problema termoficării în școli va fi rezolvată. 

Edilul-șef a afirmat că, își asumă criticile, însă, atunci când toate școlile vor avea încălzire va putea spune, fără falsă modestie, că „este primul primar de după Revoluție care a rezolvat problema termoficării în Deva (?!)”. 

„Noi în fiecare zi verificăm stadiul lucrărilor. N-aș putea spune că punem presiune. E o «presiune» de a merge zilnic și de a-i impulsiona să execute lucrările. Dar este o situație extrem de delicată. Trebuie să o recunoaștem. Sper să am suficienți nervi și spatele ca să rezist la toate atacurile, care nu sunt puține. Asta e, nu am ce să fac. Dar și când vor fi gata lucrările, unele în octombrie, altele la final de noiembrie, voi putea spune atunci, fără falsă modestie, că sunt primul primar de după Revoluție care a rezolvat problema termoficării în Deva”, a declarat Florin Oancea.

Sunt șapte instituții școlare din Deva unde municipalitatea trebuie să asigure încălzire și apă caldă, după ce Termocentrala Mintia, care furniza aceste servicii, a fost oprită.

La un singur liceu dintre cele șapte, elevii nu vor sta în frig, deoarece lucrările sunt aproape de a fi încheiate. La celelalte școli și grădinițe montarea centralelor pe gaz este în întârziere.

Astfel, la Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, care are trei corpuri de clădire, lucrările se vor încheia la mijlocul lunii octombrie.

Potrivit informațiilor oferite de Florin Oancea, în clădirile de pe străzile Ciprian Porumbescu și Avram Iancu (cartierul Progresul), săptămâna aceasta se finalizează lucrările, iar sistemele de încălzire vor intra în probe. În clădirea de pe strada Titu Maiorescu (fostul Liceu Traian) lucrările se vor încheia până în data de 15 octombrie.

La Liceul Tehnologic „Transilvania” constructorul s-a angajat să monteze sistemul de încălzire până în 31 octombrie.

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Cetate” vor mai avea de așteptat căldură în calorifere. Contractul încheiat cu firma care realizează lucrarea are termen de finalizare sfârșitul lunii noiembrie. O situație similară este și la Liceul Tehnologic „Dragomir Hrumuzescu”, unde lucrările la cele trei corpuri de clădire vor începe în data de 5 octombrie, iar promisiunea constructorului este că le va încheiea la finele lunii noiembrie, susține primarul Devei.

La Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, săptămâna aceasta, se va semna contractul de execuție, iar termenul de realizare a lucrărilor este de 90 de zile.

Pentru Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7, care are în administrare mai multe structuri, contractul de lucrări s-a semant în 1 septembrie, având o perioadă de execuție de 90 de zile.

La Liceul Teoretic „Teglas Gabor” proiectul se află în procedura de achiziție a serviciului.

Primarul Devei a revenit cu explicația că, după ce a aflat că Termocentrala Mintia nu va mai porni, a alocat sumele de bani pentru montarea centralelor pe gaz la școlile și grădinițele din oraș, care depindeau de sistemul public de termoficare. Implementarea proiectelor este în responsabilitatea unităților școlare, fiindu-le oferit suportul tehnic de către primărie, a mai precizat primarul.

Acesta a arătat că, la unele unități de învățământ, unde directorii s-au „mișcat eficient”, lucrările se vor încheia în octombrie. La alte școli, însă, sunt în întârziere și din cauza faptului că toate unitățile au apelat la o singură firmă pentru realizarea proiectelor tehnice.

Adauga comentariu