De-a râsu’-plânsu’! Conducta - „strecurătoare”, reparată cu zeci de dopuri de lemn. Ce explicații dau reprezentanții Apa Prod Deva

Apa Prod SA Deva a devenit ținta atacurilor și ironiilor oamenilor, după ce, în spațiul public, au fost publicate fotogtafii cu o conductă „reparată” cu pene de lemn. Țeava face parte din infrastructura principală de alimentare cu apă a orașului Hațeg.

Practic, pe un segment de circa 500 de metri, conducta care transportă apa de la Stația de tratare Sântămăria Orlea în orașul Hațeg este plină de dopuri de lemn. Oamenii care au văzut imaginile cu țeava înțesată de dopuri, s-au arătat de-a dreptul revoltați, iar criticile și ironiile pe o rețea de soicializare au curs cu un „debit” mare.

„Inacceptabil ca o conductă de apă potabilă să arate în halul ăsta, nenorociții ăștia ar trebui trași în țeapă!!”, a spus Angelo Cristea.

„De ani de zile nu au fost în stare să schimbe o conductă? Țin minte când eram în liceu, în fiecare primăvară se transforma în fântână arteziană. Problema durează de ANI DE ZILE”, a spus Lorena Brăilă.

„Asta numai ceva bețiv a putut să inventeze. A văzut prea multe butoaie de vin cu cep. Nu cred că sunt conștienți ce accidente se pot întâmpla dacă crește puțin presiunea și încep să zboare cepurile ca gloanțele din țeavă”, Marișca Marius Dorin.

Deși pare incredibilă starea în care se află conducta, iar la vederea fotografiilor multe persoane au crezut că e un trucaj, reprezentanții SC Apa Prod SA Deva au confirmat că țeava cu pene există și că le aparține.

„În urma fotografiei publicate în spațiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, facem următoarele precizări: Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea - Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 de metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro.

În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria-Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2 kilometri. Lucrările prevăzute în Programul Operațional Infrastructură Mare (n.r. program finanțat din fonduri europene) vor demara în al treilea trimestru al acestui an”, a transmis Compartimentul de Relații Publice.

În ultimii 15 ani, Apa Prod a derulat două proiecte mari pentru modernizarea și extindere a rețelei de aducțiune a apei potabile și canalizare, finanțate din fonduri europene. Sumele care s-au cheltuit prin aceste programe au fost de ordinul sutelor de milioane de euro. Operatorul de apă și canalizare anunța rezultatele implementării proiectelor, susținând că infrastructura de alimentare cu apă potabilă, în principal, conductele de aducțiune a apei potabile din zona stației de la Sântămăria Orlea au fost înlocuite. Totuși, se pare că, unele conducte, cum ar fi cea de alimentare cu apă a orașului Hațeg, au fost ignorate de managerii Apa Prod. Asta, pentru că, penele de pe țeavă nu sunt de dată recentă. „Reparațiile” au început cu mai mulți ani în urmă, mărturie fiind fotografii mai vechi (foto jos 2017)cu conducta repsectivă.

Sursa foto: Facebook/adevarul.ro

 

 

 

Adauga comentariu