De la scenariul „ROȘU” s-a trecut la „VERDE”. Școala din comuna Vălișoara se deschide pentru elevi din 14 septembrie

Singura școală din județ care nu putea fi deschisă din 14 septembrie, conform celor trei scenarii stabilite de Ministerele Sănătății și Educației, va putea, totuși, primi elevii în clase la început de an școlar. Inițial , din cauza numărului de persoane infectate cu Covid, raportat la numărul de locuitori ai comunei Vălișoara, unitatea de învățământ intra în scenariul „ROȘU”, ceea ce presupune susținerea cursurilor exclusiv on-line. 

Primarul comunei Vălișoara a depus o sesizare la Prefectura Județului Hunedoara pentru ca scenariul stabilit pentru unitatea de învățământ să fie revizuit. Ceea ce a dus la schimbarea scenariului, de la „ROȘU”, la „VERDE”. 

„În urma sesizării primarului comunei Vălişoara, Mircea Rovinar, referitoare la încadrarea şcolii din comună în scenariul 3 (ROŞU), după analiza datelor actualizate ale D.S.P. Hunedoara şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă a constatat că la Şcoala gimnazială Vălişoara cursurile pot începe în condiţii de siguranţă, începând cu 14 septembrie 2020. În comuna Vălişoara, se înregistrează doar 1 caz activ de infecţie cu SARS-COV-2 astfel că unitatea şcolară poate fi încadrată în scenariul 1 (VERDE) privind începerea cursurilor în condiţii de siguranţă”, a informat Prefectura Județului Hunedoara. 

 

Adauga comentariu