Cum vor fi împărțite cele nouă locuri de parlamentari de Hunedoara. Patru mandate obținute direct, cinci la redistribuire

După publicarea rezultatelor finale de la alegerile parlamentare de ieri, partidele care au trecut pragul de 5% își fac calcule privind mandatele de senator și deputat pe care le vor obține în viitorul Parlament. 

În județul Hunedoara, sunt trei locuri de senator și șase de deputat. În prima etapă, au fost revendicare trei mandate de deputat, două de PSD (Natalia Intotero și Ilie Toma) și unul de PNL (Vetuța Stănescu). La redistribuirea voturilor AUR și Alianța USR-PLUS vor obține câte un mandat. Al șaselea mandat urmează să fie atribuit tot după redistribuirea voturilor la nivel național. Cel mai probabil, mandatul va fi disputat între PNL și PSD. 

La Senat un singur mandat a fost câștigat direct de PSD (Cristian Resmeriță). Alte două mandate de senator vor fi acordate la redistribuirea voturilor, favorite fiind PNL și AUR. 

Astfel, viitorii deputați de Hunedoara vor fi: Natalia Intotero (PSD), Ilie Toma (PSD), Vetuța Stănescu (PNL), Anamaria Gavrilă (AUR), Pollyanna Hangan (USR), al șaselea urmând să fie stabilit după redistribuirea voturilor. La Senat îl vom avea cu certitudine pe Cristian Resmeriță (PSD) și, cel mai probabil pe Vasilică Potecă (PNL) și Eugenia Șortan (AUR). 

În urma numărării voturilor, la nivel de județ, PSD a obținut aproximativ 39% din voturi, PNL - 23%, AUR - 11%, Alianța USR-PLUS - 10%. Alte partide care au avut candidați la alegerile parlamentare, nu au trecut pragul electoral de 5%. 

Adauga comentariu