Cum va arăta noua secție de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva. CJ Hunedoara estimează că secția va fi gata la finalul acestui an

Noul spațiu în care va funcționa secția de Pediatrie va fi finalizat, cel mai probabil, potrivit conducerii Consiliului Județean Hunedoara, la finalul acestui an. 

Astfel, Secția de Pediatrie va funcționa la etajul IV al blocului principal al corpului central, căruia i se adaugă o extindere peste etajul III în corpul mic. Conducerea unității sanitare susține că suprafața este suficientă pentru a asigura o spitalizare în condiții moderne a micilor pacienți și a aparținătorilor acestora.

„Proiectul de modernizare și extindere a spațiilor în care va funcționa secția de Pediatrie va reflecta în mod corect grija noastră, a Consiliului Județean Hunedoara, pentru sănătate”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara. 

Anul trecut constructorul a ridicat structura de rezistență, a realizat acoperișul, a montat tâmplăria, iar în prezent se lucrează la amenajările interioare.
Au fost montate aparatele de climatizare, instalațiile electrice și de apă, au fost montate uși și obiecte sanitare, urmând ca aceleași operațiuni să se desfășoare în toate spațiile aflate în șantier.

Structura funcțională a noii secții s-a realizat pe principiul separării pe 3 nuclee în funcție de vârsta pacienților (0-3 ani, 3-6 ani și 6-14 ani).
Prima grupă va avea 12 paturi (plus tot atâtea paturi pentru însoțitori), grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultații și tratamente și un filtru de acces. 
Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi (la care se adaugă tot atâtea paturi pentru însoțitori), saloane dotate cu grupuri sanitare, cabinete de tratamente și consultații.
Grupa 6-14 ani va avea un număr de 13 paturi, un salon pentru însoțitori, oficiu alimentar și sala sală de mese, cabinete pentru consultații și tratamente. 

„La nivelul conducerii SJU Deva, mutarea secției de Pediatrie este o prioritate, la fel cum, la nivelul întregii unități medicale, asigurarea celor mai bune condiții și servicii medicale este o preocupare zilnică”, a declarat managerul SJU Deva, Delia Băda. 

Secția va asigura și servicii de investigații medicale (endoscopie, neurologie, EKG, ecograf, etc.) dar, în același timp, va dispune și de un loc de joacă pentru cei mici. 
Valoarea proiectului pentru noua secție de Pediatrie este de 1,8 milioane de lei.

Adauga comentariu