Cum a explicat senatorul Cristian Resmeriță faptul că a schimbat fotoliul de primar pe cel de parlamentar, în 2016. „A fost o primărie mai micuță, o localitate, nu un județ”

Senatorul Cristian Resmeriță a participat ieri, la conferința de presă, la care, președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean (CJ) Hunedoara. Ocazie cu care, senatorul a fost întrebat de ce a renunțat la funcția de primar al municipiului Lupeni, în 2016, pentru a candida la alegerile parlamentare. Cristian Resmeriță a susținut că decizia nu i-a aparținut lui, personal, ci a fost o decizie care s-a luat la nivel de partid. El doar a respectat-o, deși a regretat că a plecat, a susținut Resmeriță. 

 „A fost vorba de Primăria Lupeni, o localitate mică, unde cheltuielile nu au fost atât de mari. Și, la vremea respectivă, decizia partidului a fost ca toți aleșii locali să urmăm drumul ăsta. Spre exemplu, Olguța Vasilescu care era primar la Craiova. Asta a fost atunci. Ne-am asumat. Am mers, din nou, la alegeri. Cetățenii ne-au ales. Cu regret am plecat atunci. Nu mi-am dorit să plec. Dar, dacă așa a fost să fie... Destinul nu ni-l facem întotdeauna noi. Și, atunci, a trebuit să plec, am plecat, s-au făcut alegeri. (...) La vremea respectivă, probabil, s-a considerat și faptul că poziționarea mea pe listă aduce plus valoare, aduce voturi, nu știu ce s-a gândit. După care, la nivel de București, s-a decis ca toți aleșii locali să rămânem acolo. E foarte simplu. Eu doar m-am conformat la vremea respectivă. Dorința mea cea mai mare a fost să rămân primar la Lupeni. Pentru că, venind după patru mandate ale tatălui meu, mandatele dânsului nu s-au terminat chiar atât de bine, aveam dorința de a recâștiga încrederea cetățenilor. Am reușit să fac acest lucru. Așa a fost să fie, nu puteam eu să decid mai mult decât s-a întâmplat atunci. Dar, repet, a fost o primărie mai micuță, o localitate, nu un județ”, a declarat Cristian Resmeriță. 

Senatorul din Valea Jiului a fost chestionat pe acest subiect și, în contextul în care, șeful organizației județene, Laurențiu Nistor, a lăsat președinția Consiliului Județean Hunedoara pentru a candida la alegerile parlamentare, câștigând un loc de deputat. 

După plecarea lui Cristian Resmeriță în Parlament, la Lupeni, s-au organizat alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, alegeri pe care le-a câștigat fratele senatorului Lucian Resmeriță. 

Adauga comentariu