Cum arată școala Nr. 8 din municipiul Hunedoara, reabilitată din temelii. Investiția depășește un milion de euro

Clădirea Școlii Gimnaziale Nr. 8 din municipiul Hunedoara a fost reabilitată din temelii. Cu o vechime de 43 de ani, clădirea era depășită moral și necesita reparații complexe. Lucrările de reabilitare a școlii s-au încheiat zilele acestea. 
Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Hunedoara, construcția include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, o sală de sport și grupuri sanitare. Imobilul nu a mai beneficiat de fonduri de reabilitare din 2006, când au fost executate reparații interioare, zugrăveli și reparații la instalații. De atunci, imobilul s-a degradat și uzat moral și nu mai îndeplinea condițiile optime de desfășurare a activităților școlare.

„Investiția, cu o valoare de peste un milion de euro, a demarat în luna aprilie a anului 2019 și a fost finalizată înainte de termen (iunie 2021). Tot ce mai trebuie acum este ca situația actuală să ne permită reînceperea cursurilor, astfel încât elevii acestei școli să se întoarcă într-o clădire nouă, complet renovată, un loc unde să vină cu drag și să învețe cu plăcere. Finanțarea a fost realizată prin PNDL II – Programul Național de Dezvoltare Locală”, a informat Primăria Hunedoara.

Lucrările au constat în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare la fațade, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplineau condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii.

În ultimii ani, municipalitatea a reușit să reabiliteze clădirile mai multor grădinițe și școli din oraș. Totodată, autoritățile locale au precizat că toate unitățile de învățământ din municipiul Hunedoara și pe rând, toate vor fi aduse la standardele secolului XXI.

Adauga comentariu