Coșmarul șoferilor care merg spre vestul țării este aproape de a lua sfârșit. Drumul care duce înspre Timișoara va fi reabilitat prin metoda reciclării. Până la atribuirea contractului, drumarii peticesc șoseaua

DRDP a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția prin metoda reciclării a unei bucăți de 14,7 kilometri din drumul național 68A, care face legătura între nodul rutier aflat la coborârea de pe A1, la Margina, și până după localitatea Coșevița.

Drumarii încearcă pe cât posibil să păstreze practicabil drumul național 68A, care leagă județele Timiș și Hunedoara. Până când porțiunea dintre Margina și Coșevița va intra în reabilitare, gropile sunt astupate de DRDP Timișoara.

Valoarea estimată a contractului este de 42 de milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ 50 de milioane de lei, cu tot cu această taxă. Durata estimată de execuție este de doar opt luni, lucrarea urmând să fie făcută prin metoda reciclării. Practic, potrivit specialiștilor, această metodă presupune decopertarea drumului, iar apoi refolosirea materialului obținut. Pentru aceasta se folosește un utilaj numit „tren de reciclare in situ”, cu care se frezează straturile distruse, se amestecă apoi cu diverse alte materiale și se așterne înapoi pe drum. Avantajul acestei metode este timpul scurt în care se poate executa lucrarea, utilajul fiind capabil să reabiliteze până la 1,5 km de drum pe zi.

Licitația ar trebui să fie încheiată în luna mai, iar lucrările ar trebui să înceapă în acest an.

Porțiunea de drum dintre Margina și Coșevița este una binecunoscută șoferilor din vestul țării datorită carosabilului extrem de degradat. În trecut au fost efectuate numeroase lucrări de reparații, ultima mai mare având loc chiar anul trecut, în vară, însă din cauza traficului greu, gropile au apărut din nou, imediat după ce a trecut iarna.

Sursa: tion.ro

Comentarii

vali

13.05.2019 16:48
Deci cum naiba "Durata estimată de execuție este de doar opt luni" in conditiile in care bucata de drum este de "14,7 kilometri " si "Avantajul acestei metode este timpul scurt în care se poate executa lucrarea, utilajul fiind capabil să reabiliteze până la 1,5 km de drum pe zi"??? La un calcul simplu de exemplu cu doar 1km/zi lucrarea ar trebui sa fie gata in 15zile?? haide o luna cu tot cu organizare de santier , etc...

Adauga comentariu