Coșmarul de la Pediatrie continuă. O mămică disperată arată realitatea din secția pentru copii: „Băiețelul meu a luat Stafilococ auriu și Klebsiella pneumoniae din spitalul acela infect”

Un copilaș de 11 luni trece prin momente teribile, în urma unei internări în secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Deva. Timp de o săptămână, acesta a fost internat pe secție, iar acum s-a ales cu două bacterii extrem de periculoase, despre care medicii de la Cluj - acolo unde este internat în acest moment - spun că le-a contactat la unitatea sanitară din Deva. Mama acestuia, de profesie medic veterinar, a postat un comentariu pe facebook, în care arată situația de la Pediatrie. Goange, mizerie, bacterii periculoase. 

„Și noi am fost internați acum trei săptămâni la Deva și am călcat pe o goangă în salon... Să nu mai zic ca la baie a stat cam o zi pe jos o goangă moartă, nimeni nu a luat-o! Acum suntem internați la Cluj de o săptămână deja, tratăm ce a luat din spitalul ăla infect... Stafilococ auriu si Klebsiella pneumoniae. Am ajuns în insuficiență respiratorie, cu o bronhopneumie gravă... am fost 3 zile pe oxigen, nu am cuvinte!!!”, este comentariul pus pe facebook de Lorena Todor.

„Ziar de Hunedoara” a contactat-o pe mămică, pentru a afla toată povestea ei și starea copilului. Lorena Todor povestește prin ce a trecut cu băiețelul său. Prima dată când a fost internat, la 6 luni, copilul a avut de îndurat momente crunte. 

„Noi am fost internați prima dată la 6 luni, atunci diagnosticul pus a fost de pneumonie interstițială, în urma radiografiei și analizelor. La fel, am stat o săptămână internați și atunci. Nu o să uit niciodată faptul că a fost înțepat de vreo 20 ori!!!! Ca să îi pună o branulă, eu țineam de copil și două asistente făceau cu schimbul. Cred că o jumătate de oră s-au chinuit. Mâini, picioare, tot a fost spart și tot nu au reușit, așa că toată spitalizarea copilul meu a luat injecții intramuscular... au vrut să mai încerce în zilele următoare, dar am refuzat... e un copil, nu un cobai!”, povestește Lorena.

Clipele de coșmar în Pediatrie însă erau abia la început. După cinci luni, copilașul se simte din nou rău. Părinții îl duc la spital iarăși, fără să știe că acum situația va fi și mai rea. 

„A doua oară am fost urgent că respira greu... și am zis că e mai aproape. Nu știu nici azi de ce nu am mers la Hunedoara măcar... Internați din nou din 19 martie. O săptămâna am stat în spital acum cu bronșiolită acută, insuficiență respiratorie, au reușit să îi pună branulă, mulțumesc lui Dumnezeu că am prins o asistenta care știa ce face (unele sunt praf!!!). În salon, aceeași poveste, doar că au apărut și goangele. Era seara. Și am auzit că am călcat pe ceva, iar când ridic piciorul, era o ditamai goangă. Am crezut că vomit, nu alta... și la baie, înainte cu o zi, era una moartă, cu burta în sus. A stat cu orele acolo... La baie nu este săpun, hârtie igienică, mizerie, nu altceva!!! Dușurile, să nu mai zic... vrei să te speli, că e greu cu copilul toata ziua în brațe, dar nu prea ai cum... Nici măcar nu se poate închide ușa, ți-e silă și frică să nu iei ceva de acolo. Chiar și fum de țigară am simțit într-o zi în baie. Într-un spital de pediatrie!!! Dar orice spital ar fi... Se simțea clar că a fumat cineva acolo. Cele mai multe tratamente sunt prin aerosoli, mai ales la cei cu probleme respiratorii”, mai spune Lorena Todor.

Problemele însă nu s-au oprit aici. La doar o zi după externare, copilul se simțea din nou rău. Lorena Todor povestește că a mers iarăși la Pediatrie, dar cu gândul că nu îl va mai interna acolo. 

„Acum eram hotărâtă să refuz spitalizarea, dar mi-a dat tratament acasă, unde am tras din 26 martie, până în 4 aprilie, când am venit la Cluj. În perioada aia, am tot mers la controale la spital. Ca să aflu, când ajung aici, după radiografie, analize, bronhoscopie că, băiatul meu are o bronhopneumonie severă, plămânul stâng afectat tot și dreptul în focare. În prima zi, mi-a pus deja diagnosticul, doar nu am știut și ce bacterie era implicată, numai după bronhoscopie, cultură bacteriana și antibiogramă. Când au venit rezultatele, și doctorița de aici era șocată... și are experiență multă. Stafilococ auriu și Klebsiella pneumoniae, cu o chimiorezistență foarte mare, rezistente aproape la toate antobioticele. Mi-a zis clar că asta doar intraspitalicesc se putea lua”, a mai spus Lorena Todor.

Acum, după mai bine de o săptămână, copilașul se simte mai bine, dar este tot internat la spitalul din Cluj. 

Contactată de „Ziar de Hunedoara”, conducerea Spitalului Județean de Urgență susține că va cerceta acest caz. Delia Băda, managerul unității sanitare, a fost pusă în această funcție în urmă cu doar patru zile, imediat după scandalul goangelor de la Pediatrie.

„Trebuie să facem o cercetare prealabilă. Nu putem spune cuvinte în van. (...) Încercăm să luăm toate măsurile pentru a elimina astfel de situații. Îmi pare rău că se întâmplă astfel de situații. Să vedem cum s-a întâmplat, să vedem analizele de la momentul în care a venit. Acest aspect chiar vreau să-l verific în detaliu. Nu cred că acest caz s-a petrecut de când am venit la conducerea spitalului. Încerc pe cât posibil să înlătur astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a declarat Delia Băda, noul manager al spitalului devean.

 

Comentarii

ioana

12.04.2019 17:55

O sa incerce sa musamalizeze sau macar sa minimalizeze, sa duca in derizoriu, asa cum facea neobrazata aia care a fost managera si se pregateste acum sa preia alta functie de conducere in sistemul sanitar. Cat despre fumul de tigara, se fumeaza in spital, ca la turci, nimanui nu-i pasa! 

Adauga comentariu