Copilă din Baru, dată dispărută de familie. Polițiștii au găsit-o și vor propune instituționalizarea minorei

O minoră de 13 ani, din Baru, a fost dată dispărută de mama ei la poliție. Aceasta le-a spus polițiștilor că fiica sa, Irina-Nicoleta-Livia Zoamonți, a plecat să aducă apă de la pompa din Baru și nu s-a mai întors. Copila plecase împreună cu concubina fratelui mamei sale. 

„La data de 11.01.2020, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Hateg au fost sesizați de o femeie din comuna Baru despre faptul că, în jurul orei 18:00, fiica sa, ZOAMONȚI IRINA-NICOLETA-LIVIA (foto), în vârstă de 13 ani, a plecat de acasă împreună cu o tânără de 25 de ani (concubina fratelui său, cu același domiciliu), pentru a aduce apă de la pompa din Gara Baru, însă nu s-au mai întors”, a informat IPJ Hunedoara. 

Din momentul primirii sesizării, poliţiştii hunedoreni au pornit în căutarea fetei. Aceasta a fost găsită la o familie din comuna Pui, urmând să fie dusă la o unitate din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, cu propunere de instituționalizare. 

„În urma activităților investigative și de căutare întreprinse în cazul minorei în vârsta de 13 ani, din comuna Baru, a cărei plecare voluntara de la domiciliu a fost sesizată la data de 11.01.ac. polițiștii au identificat minora și pe tânăra care o însoțea. Cele două au fost depistate la o familie din comuna Pui, iar cu ocazia audierii au relatat că nu au fost agresate în niciun fel și că au plecat de bunăvoie de la domiciliu. Minora urmează să fie propusă spre instituționalizare în cadrul unei unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Hunedoara”, au precizat polițiștii. 

Adauga comentariu