Copil dus în stare gravă la spital după o baie la Aqualand Deva. S-a înecat în bazinul adânc de 1,6 metri

Un copil în vârstă de aproximativ șapte ani a fost preluat cu ambulanța, în stare gravă, de la complexul Aqualand din Deva. Minorul s-a înecat și a fost scos de pe fundul unui bazin, susțin reprezentanții Aqualand. Cei aflați de față i-au acordat primul ajutor copilului, până la sosirea echipajelor medicale. 

„Primul echipaj care a sosit la fața locului a fost un echipaj cu asistent de la SAJ, care a găsit copilul în stop cardio-respirator cu manevre în curs de resuscitare făcute de terțe persoane. S-au continuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului SMURD cu medic. În urma resuscitării, cordul copilului a pornit, pacientul fiind transportat la UPU Deva”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara.

Copilul este internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva, iar medicii sunt rezervați cu privirea la evoluția stării lui de sănătate. 

„Pacientul este internat la Secția de Terapie Intensivă, în comă de gradul IV, este intubat. Starea lui este foarte gravă. Stopul cardio-respirator a survenit în urma înecului. Șansele să-și revină sunt minime”, a declarat medicul Tănase Popa, șeful Unității de Primiri Urgențe Deva. 

Potrivit medicilor, organismul copilului a fost privat de oxigen mai mult de patru minute, ceea ce a dus la stopul cardio-respirator. 

Din datele oferite de șefa unității de agrement, Corina Costea, incidentul s-a produs în bazinul intermediar, destinat adolescenților, cu o adâncime de până în 1,6 metri. Copilul a intrat în apă împreună cu un adult, apoi a fost lăsat nesupravegheat. 

„Un minor a intrat în piscină alături de un adult, bunic sau unchi. Copilul a fost scăpat de sub supraveghere și s-a îndepărtat în bazin. Imediat au sărit în ajutorul lui salvamarul și asistenta, l-au scos din bazin, după care asistenta i-a acordat primul ajutor până a sosit ambulanța. În momentul în care s-a plecat de la Aqualand, copilul a fost stabilizat de către cei de la ambulanță. Incidentul s-a produs în bazinul intermediar, cu o adâncime de 1,6 metri. Copilul a stat mai puțin de un minut sub apă, pentru că asistenta era fix lângă bazin și a sărit după el. L-a scos imediat și, în timp ce îl resuscita, a strigat: «Cu cine este copilul?». Salvamarul era lângă ea și supraveghea și celelalte bazine. La Aqualand era foarte multă lume. Totul s-a petrecut în mai puțin de un minut. Undeva prin bazin era adultul cu care copilul intrase în apă”, a declarat Corina Costea, șefa Serviciului Baze Sportive și de Agrement din cadrul SPIGM Deva. 

Pe tură, la Aqualand, sunt un salvamar și o asistentă medicală. 

Comentarii

Siegfried

26.12.2018 21:39

Ce asistenta a sarit dupa copil? Ce salvamar a sarit dupa copil? Asa zisul "salvamar" tremura de spaima si nu stia ce sa faca. Cea pe care presupun ca o numiti asistenta nu avea cum sa fi sarit dupa copil pentru ca hainele pe care le purta erau uscate. AQUALAND ar trebui inchis, nu respecta nici cele mai elementare norme de siguranta. Trusa de prim ajutor? N-am vazut. Abia dupa cateva minute un angajat a adus o pompa de resuscitare, pana atunci acea asistenta despre care se vorbeste i-a facut respiratie copilului direct gura la gura. Cei care se numesc Salvamari nu fac nimic decat sa stea pe scaune. In mod normal ar trebui sa patruleze in jurul bazinelor, mai ales acolo unde sunt copii. Bineinteles ca adultul caruia ii era incredintat copilul avea obligatia sa supravegheze copilul, dar salvamarii au obligatia sa supravegheze toate bazinele, si asta in continuu, nu doar atunci cand se duce sa dea drumul la valuri!

Adauga comentariu