Copil de șase ani, rănit grav într-un accident rutier, pe DN66. Părinții copilului l-au bătut pe șofer și au atacat echipajul de pe ambulanță

Situație scăpată de sub control, la o intervenție a echipajelor de prim-ajutor, de la un accident rutier care s-a produs astăzi, în localitarea Livadia. Un copil de şase ani, de etnie romă, a fost lovit de o maşină, pe Drumul Naţional 66, în zona localităţii Livadia.

Conform medicului Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Hunedoara, copilul a fost accidentat grav, fiind în stare comatoasă, cu traumatism cranian, şi a fost transportat la spitalul din Haţeg. La scurt timp, potrivit medicului, aparţinătorii copilului l-au atacat şi l-au agresat pe şoferul care a produs accidentul. De asemenea, şi-au vărsat nervii pe echipajul SAJ Hunedoara. Au distrus un far şi masca maşinii şi i-au îndoit tabla. Şoferul bătut a fost preluat de un echipaj SMURD pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit martorilor, copilul ar fi apărut brusc în fața mașinii, șoferului fiindu-i imposibil să-l evite. Polițiștii susțin că minorul era nesupravegheat și a încercat să traverseze strada, printr-un loc nepermis. 

„Un minor în vârstă de șase ani, nesupravegheat, a încercat să traverseze DN 66, pe raza localitatea Livadia, prin loc nepermis și fără să se asigure. Acesta a fost surprins și accidentat grav de autoturismul condus din direcția Hațeg spre Petroșani de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Petrosani.  Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar în măsura în care conducătorul auto de 51 de ani va depune plângere prealabilă, vor efectua cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire, întrucât se pare că membrii familiei minorului l-au agresat fizic pe conducătorul auto implicat în eveniment. De asemenea, se va constitui dosar penal și pentru comiterea infracțiunii de distrugere, întrucât membrii familiei minorului au distrus un far al autospeciale ambulanței care l-a preluat pe minor pentru a-l transporta la Spitalul orășenesc Hateg”, a declarat comisrul-șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. 

Pentru a restabili ordinea și liniștea publică, în zonă, dar și la spitalul din Hațeg au fost trimiși 20 de polițiști si jandarmi. 


 

Adauga comentariu