Controalele anti-Covid continuă. Zeci de firme și mijloace de transport public, verificate de polițiști

Controalele zilnice pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus, s-au încheiat, din nou, cu amenzi. Zeci de firme, mijloace de transport și persoane fizice au ajuns au fost verificate, în ultimele 24 de ore. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 amenzi în valoare totală de 2.500 de lei. 

„Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 42 societăți comerciale şi 25 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale (11 pentru nerespect are măsurii de protecție individuală şi una pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.500 de lei”, a transmis IPJ Hunedoara. 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Adauga comentariu