Controale în zone aglormerate și centre comerciale. Amenzi de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Controalele privind respectarea măsurilor anti-covid au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute. Echipe mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

„În data de 03.01.2021 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 12 societăți comerciale şi 30 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale, 15 pentru nerespectare măsurii protecție individuală, 9 aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, valoarea totală a amenzilor fiind de 7.000 de lei.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Adauga comentariu