Controale peste controale la CEH. Ministerul Energiei și conducerea companeii verifică prezența angajaților la locurile de muncă

Controale intense la Complexul Energetic Hunedoara (CEH), după protestul extrem al minerilor din Lupeni. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a trimis Corpul de control în județ, pentru a verifica dacă angajații CEH sunt prezenți la locul de muncă. Pe de altă parte, și conducerea companiei face controale pe aceeași temă. Asta după ce au existat mai multe sesizări conform cărora unii mineri au fost angajați fictiv. În timp ce echipa de la minister verifică documentele companiei, echipa de control trimisă de companie verifică galeriile din subteran pentru a face prezența minerilor aflați la lucru. Verificările se fac la toate cele patru exploatări miniere din cadrul CEH, respectiv Lupeni, Lonea, Livezeni și Vulcan, dar și la Termocentralele Mintia și Paroșeni. 

Potrivit administratorului special al CEH, Cristian Roșu, controalele vor avea loc pe o perioadă de o lună. 

„Sunt verificate pontajele. La grevă, oamenii au spus că sunt pontați angajați care nu sunt la serviciu și se verifică dacă se confirmă aceste lucruri. Tot ce înseamnă mine, termocentrale se fac controale. Se verifică pontajele și angajările. Controalele vor dura o lună. Fiecare echipă, respectiv cea de la CEH și cea de la minister, își face propriile verificări”, a declarat Cristian Roșu

Angajații companiei se așteptau ca aceste echipe să verifice și de ce s-au întârziat salariile, de ce nu au primit echipamente de lucru sau unelte pentru a scoate cărbunele din pământ. Dar nu acestea sunt aspectele verificate.

Concluziile controalelor efectuate de cele două echipe vor fi comunicate în zilele care urmează.

Reamintim că în perioada 16 - 22 februarie, peste 100 de mineri de la Lupeni, s-au autoblocat în subteran, după ce anumite drepturi salariale nu le-au fost plătite de 10 luni și nici salariile de bază pe luna ianuarie nu le-au fost plătite la timp. Nimeni din Ministerul Energiei nu a venit la fața locului pentru a discuta cu protestatarii.

Adauga comentariu