Controale intensificate la sfârșit de săptămână. Amenzi de 37.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului, controalele privind respectarea măsurilor de protecție sanitară au fost intensificate. Astfel, au fost verificate peste 400 de societăți comerciale, mijloace de transport, precum și persoane fizice. În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat amenzi în valoare totală de 37.000 de lei.  

„Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 403 societăți comerciale şi 42 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale (153 pentru nerespectare măsurii protecție individuală, 25 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, una pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea, 4 pentru fapte de natură economică şi 3 operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public închis), valoarea totală a amenzilor fiind de 37.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara. 

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

 

 

Adauga comentariu