Controale anti-Covid intensificate. Amenzi de 12.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Controalele privind respectarea măsurilor de protecție sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus, au continuat și în zilele de weekend. Astfel, duminică, polițiștii au verificat zeci de unități comerciale sau mijloace de transport în comun. În urma acestor verificări, pentru neregulile constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de 12.000 de lei. 

„Astfel, în data de 31.01.2021, polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 44 de societăți comerciale şi 42 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale (28 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală, 6 pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea şi două pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie), valoarea totală a amenzilor fiind de 12.000 de lei”, a informat IPJ Hunedoara. 

În cadrul acestor acțiuni de control, au fost vizate și persoanele care sunt carantinate. La Hațeg, polițiștii au descoperit că mai multe persoane au părăsit locuința deși erau sub măsura carantinării. Și în aceste cazuri polițiștii au aplicat amenzi drastice. 

„Ieri, în jurul orei 18:20, o patrulă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la locuinţa unei femei din orașul Hațeg, persoană care figura ca fiind carantinată. În urma verificărilor poliţiştii s-a stabilit că aceasta nu respectă măsura carantinării, nefiind găsită la adresa declarată. Prin urmare, femeia a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei. De asemenea, deplasându-se la o altă adresă din Haţeg, poliţiştii au stabilit că trei persoane, în vârstă de 35, 30 şi 15 ani, care figurau în carantină, nu respectau măsura, aceștia nefiind găsiți la adresa declarată. Prin urmare, cei trei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei. Totodată, poliţiştii s-au deplasat la adresa unui bărbat de 45 de ani, care figura ca fiind în carantină la o adresă din Hațeg, însă au stabilit că nici acesta nu respectă măsura carantinării, respectivul nefiind găsit la adresa declarată. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu sancțiune în valoare de 2.000 de lei. Tot ieri, un bărbat de 38 de ani, din Petroșani, s-a prezentat în sediul Poliției Municipiul Petroșani, declarând faptul că se află în carantină la o adresă din Petroşani, însă nu mai poate locui la adresa respectivă şi a solicitat carantinarea instituționalizată. Prin urmare, D.S.P. Hunedoara a dispus carantinarea instituționalizată a bărbatului, faţă de care s-a luat şi măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de carantină”, a transmis IPJ Hunedoara.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Adauga comentariu