Contractul pentru reabilitarea Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” a fost urcat ieri în SEAP, de Primăria Deva. Este a doua încercare a administrației locale, după ce prima licitație a fost anulată

Reabilitarea Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva este în așteptare. Administrația locală are banii necesari, dar deocamdată nu reușește să găsească un constructor care să se apuce de lucrare. Contractul de finanțare a fost semnat încă din data de 22 august 2018, însă, până acum, execuția lucrării nu a fost adjudecată. Finanțarea nerambursabilă din fonduri europene este de 10.700.000 lei (2.306.034 euro), dar licitația lucrării va pleca de la aproximativ opt milioane de lei în jos.

După ce o licitație a fost anulată, ieri administrația locală a urcat din nou în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice - n.r.) acest contract.

„Termenul limită până la care se pot depune ofertele este 16 decembrie 2019, apoi se va face analiza financiară și tehnică a ofertelor, iar după ce se va face evaluarea se va declara câștigătorul. După ce se va semna contractul, se va da ordinul de începere a lucrărilor. Aceasta este procedura. Dar, am avut o problemă, pentru că am mai scos contractul acesta la licitație, dar firma care a venit nu a depus clarificările cerute, și a trebuit să anulăm licitația. Acum încercăm din nou, pentru că banii îi avem, cu toții ne dorim să înceapă această lucrare cât mai repede”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Potrivit caietului de sarcini, clădirea în care funcționează sălile de clasă de învățământ primar va fi transformată total. Vor fi realizate lucrări de reparații la pereții interiori, lucrări de compartimentare, realizare de pereți noi care vor avea și rol de consolidare antiseismic, finisaje interioare și exterioare, lucrări de reparații la nivelul șarpantei precum și înlocuirea elementelor degradate, lucrări la instalațiile termice, electrice, sanitare, antiefracție, racordarea la rețeaua de canalizare pluvială, înlocuirea tâmplariei existente, dotare cu mobilier și aparatură. Exteriorul clădirii școlii va beneficia de lucrări speciale pentru a împiedica intrarea apelor pluviale în interior.

În ceea ce privește clădirea sălii de sport se vor executa lucrări la nivelul pereților interiori și la exterior, anveloparea termică a clădirii, racordare la rețeaua de canalizare pluvială, înlocuirea tâmplariei existente, dotare cu mobilier și echipamente sportive.

Instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, de semnalizare în caz de incendiu, de detecție și semnalizare și alarmare la efracții, sistemul de supraveghere video, de alarmare a personalului, instalația de cablu TV, instalația de alarmare la efracție și supraveghere video etc. vor fi refăcute și modernizate, inclusiv alimentarea acestora la rețelele de utilități.

Curtea școlii va fi reamenajată: se vor realiza locuri speciale pentru copii destinate activităților recreative din pauze, alei și zone verzi, lucrări de reparații la împrejmuirea incintei, de înlocuire a zidului de sprijin din zona sălii de sport etc.

Partea de dotări din proiect o va reprezenta mobilierul destinat procesului educațional, echipamentele IT, mobilierul pentru vestiare și sala de sport, dar și amenajările exterioare (bănci, jardiniere etc.)

Sursa foto principală: hunedoaremea.ro

 

Adauga comentariu