Consiliul Județean scoate la concurs postul de manager al Teatrului I.D. Sârbu din Petroșani, după demiterea lui Cosmin Rădescu. Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care vor candida

Consiliul Județean Hunedoara caută manager pentru Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”, după scandalul demiterii lui Cosmin Rădescu. Data limită pentru depunerea proiectelor de management și a dosarelor de concurs este 27 iunie 2019, ora 16.00 (la Serviciul resurse umane, salarizare și gestiunea funcției publice din cadrul CJ Hunedoara). După selecția dosarelor, va urma analiza individuală a proiectelor de management, iar pe data de 9 iulie candidații își vor putea susține proiectele. Rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea eventualelor contestații, pe data de 19 iulie 2019. 

Condițiile de participare, calendarul complet al concursului, informații privind dosarul de concurs, condițiile tehnice de redactare și prezentare a proiectului, precum și bibliografia, se regăsesc pe site-ul www.cjhunedoara.ro (Secțiunea Anunțuri/Carieră).

Candidații trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe umaniste și arte, domeniul de licență teatru și artele spectacolului și să aibă o experiență în studiile menționate de minimum trei ani. 

La mijlocul lunii aprilie 2019, directorul Teatrului Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani, Cosmin Rădescu, a fost demis. Oficial, acesta nu a trecut de evaluarea activității manageriale pentru anul 2018, evaluare făcută de o comisie specială, înființată de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, în subordinea căruia se află instituția de cultură. În realitate, spune Rădescu, ar fi dorința celor de la CJ de a-l înlătura din funcție cu orice preț. Cosmin Rădescu a indicat și persoanele din conducerea consiliului cu care a intrat în conflict deschis: Costel Avram, administratorul public al județului și Daniel Dan, secretarul județului.

 

Adauga comentariu