Consiliul Județean Hunedoara, o instituție aflată în „clocot”. Șefa Serviciului Administrare Drumuri Județene, dusă cu ambulanța la spital, după un puseu de tensiune

Consiliul Județean este, de câteva luni, o instituție aflată în „clocot”. Nervii sunt extrem de întinși, iar dovadă stă faptul că, la începutul acestei săptămâni, șefa Serviciului Administrare Drumuri Județene, din cadrul Direcției Tehnice, Daniela Groza, a ajuns la spital, în urma unui puseu de tensiune. Informația a fost făcută publică de un fost angajat al Consiliului Județean, Cristian Gros, care a publicat marți seară pe o rețea de socializare următorul text:

„Angajată a Consiliului Judeţean Hunedoara dusă cu ambulanţa la Urgenţă în urma unui scandal monstru cu Costel Avram! Echipajul a stat peste 20 de minute în C.J.! Cu riscul îmbolnăvirii sau al pierderii locului de muncă, angajaţii C.J. nu încalcă legea! Se adevereşte faptul că administratorul public trebuie să facă anumite lucruri (nu prea ortodoxe) pentru prietenii care l-au susţinut şi, astfel, face abuz de funcţia pe care nu de mult a câştigat-o, concurând singur pe post, în urma plecării (de nevoie) a fostului administrator, Dan Stoian! Despre ce este vorba înca nu se ştie foarte clar, cert este că ieri Avram a urlat, ameninţând-o cu demisia pe Groza Daniela Ileana, şef serviciu în cadrul Direcţiei Tehnice şi Investiţii a Consiliului Judeţean Hunedoara, iar astăzi aceasta a cedat presiunii, fiind necesară intervenţia unei echipe medicale chiar în sediul instituţiei! Rămâne de văzut care este motivul real al scandalului, dar şi măsurile pe care preşedintele C.J., Mircea Bobora, le va lua împotriva abuzului făcut de Avram şi dacă angajata CJ va face plângere la poliţie împotriva abuzatorului, medicii fiind rezervați în privința diagnosticului, suspectând chiar un accident vascular!”, scria Cristian Gros, pe facebook.

Ziar de Hunedoara a încercat să dezlege firul acestei povești, încă de ieri. Important de menționat este faptul că Daniela Groza nu a suferit un accident vascular, ci doar un puseu de tensiune. Mai mult, se pare că femeii i s-ar fi făcut rău marți și nu luni. Este importantă data la care ar fi avut loc incidentul, ținând cont de faptul că administratorul public al județului, Costel Avram, a plecat în delegație la București, luni, la ora 16, întorcându-se abia miercuri.

Costel Avram recunoaște că a avut o discuție „mai dură” cu Daniela Groza, pe tema unui drum județean, dar susține acesta că discuția a avut loc vinerea trecută, nicidecum în ziua în care i s-a făcut rău femeii.

„Eu, luni, la ora 16, am plecat la București, în delegație. Eu, pe această doamnă, nu am mai văzut-o de vineri, când am avut o discuție referitor la un drum. Atât! A fost o discuție mai dură, e foarte adevărat, dar și dacă ar fi fost așa, au trecut cinci zile până la momentul în care ei i-a venit rău. Am avut o discuție referitor la drumul Bretea Mureșană-Ilia, pentru că dânsa nu și-a făcut datoria. Dar asta a fost vineri, la ora 10 și ceva. E o prostie ce a scris Gros. Eu nu am mai vorbit cu ea, nici la telefon, de vineri”, a spus, ieri, Costel Avram, pentru Ziar de Hunedoara.

Întrebat dacă e adevărat că a amenințat-o cu demisia pe Daniela Groza, Costel Avram spune că i-a cerut acesteia să își facă datoria, iar în caz contrar, dacă ea consideră că nu poate face față fișei postului, „să plece”. Totul ar fi pornit de la drumul județean Bretea Mureșană-Ilia.

„Trebuie să își facă datoria, și i-am spus că dacă nu poate să își facă datoria și să-și facă legal fișa postului, ea trebuie să plece. Cred că oamenii aștia, care nu lucrează pentru 2-3000 de lei, ci pentru peste 10.000 de lei, dacă nu își fac datoria, trebuie să plece. Ea trebuie să își facă datoria. La drumul Bretea Mureșană-Ilia, firma care lucrează la autostradă a stricat drumul, au fost trei accidente, noi trebuia să ne sesizăm și firma trebuia să repare, dar nu a reparat, ci a trebuit să reparăm noi, Consiliul Județean, pe banii noștri. Ea (n.r. - Daniela Groza) nu a făcut niciun demers. Asta era treaba, datoria ei. Nimic nu a făcut. În afară de a ști să își încaseze salariile, nimic nu au făcut! Cum e să pleci acasă cu 7-8000 de lei, iar tu să nu faci nimic?”, a mai declarat Costel Avram.

Ziar de Hunedoara a încercat să ia legătura și cu Daniela Groza, șefa Serviciului Drumuri Județene, din cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean. Aceasta nu este internată în spital, însă s-a abținut de la a face declarații de presă, susținând că se află în concediu medical, după un puseu de tensiune.

Președintele Mircea Bobora, care spune că a mers la spital imediat ce a aflat că Daniela Groza a fost transportată cu ambulanța, susține că va analiza situația, dar după ce șefa Serviciului Drumuri Județene va reveni din concediu medical.

Adauga comentariu