Consilierii locali aleși pe listele AUR și PRE vor contesta decizia Judecătoriei Deva de invalidare a mandatelor

Anamria Gavrilă și Tiberiu Barstan, aleși în Consiliul Local Deva pe listele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), vor contesta hotărârea Judecătoriei Deva prin care le-au fost invalidate mandatele. Aceeași cale de atac o va urma și Paul Enescu, ales și el consilier local pe listele Partidului României Europene (PRE), și care s-a trezit cu mandatul invalidat de instanță. 

Mandatele celor trei consilieri au fost invalidate, în urma sesizării făcute de Laura Sârbu, secretarul Primăriei Municipiului Deva. 

„Judecătoria Deva a invalidat mandatele noastre de consilieri locali. Acest lucru înseamnă că  nu contează cele peste 1.400 de voturi ale devenilor care au mers sincer și cu speranță la vot, au pus ștampila pe candidații AUR pentru a fi reprezentați în CL. Cam acesta este răpsunsul. Așteptăm sentința oficială. De unde a pornit acest lucru și cum s-a ajuns aici? Am mers pe 12 octombrie la Primăria Deva pentru a depune dosarele de consilier local, la care am atașat actele necesare. Dosarele ne-au fost verificate și ni s-a spus că totul este în ordine. Pe 15 octombrie, am fost înștiințați că mandatele ne-au fost invalidate pentru că am fi depus în afara termenului dosarele la primărie. Imaginați-vă că v-ați înscris la o competiție sportivă și, când mergeți la concurs, vi se spune că nici nu sunteți înregistrați. Această situație a fost creată de Laura Sârbu, secretarul Primăriei Deva, care a trimis o sesizare către judecătorie, spunând că dosarele noastre nu au fost depuse în termen de 15 zile de la alegerile locale și că lipseau copiile la buletine. Judecătoria a decis că Laura Sârbu are dreptate și a dat acea sentință, pe care noi, bineînțeles că, o vom contesta. Probabil, ne veți întreba de ce nu am depus mai repede dosarele? Nu le-am depus pentru că este o anumită procedură, care durează mai mult timp. Noi trebuie să trimitem anumite acte la București, la partid, să ne vină dovezi că suntem membri ai AUR, pe care trebuie să le depunem împreună cu dosarul de mandatar financiar la altă instituție. De la Prefectura Hunedoara am primit avizul doar în 12 octombrie, în jurul orei 11.00, care era necesar și fără de care nu puteam depune actele. Noi nu am depus actele în ultima zi pentru că așa am dorit, ci pentru că așa au durat toate aceste demersuri”, a declarat Anamaria Gavrilă. 

Paul Enescu va contesta decizia Judecătoriei Deva, deoarece nu a reușit să depună dosarul de consilier local ales, pentru că se află în izolare, la domiciliu, fiind contact direct al unei persoane confirmate cu Covid-19. 

„Sunt în izolare la domiciliu din data de 7 octombrie. Abia în 21 octombrie va înceta această perioadă. Am fost în imposibilitatea de a-mi constitui dosarul cu actele necesare penrtu a-l depune la primărie. Voi contesta decizia Judecătoriei Deva”, a declarat Paul Enescu.

Secretarul Primăriei Deva, Laura Sârbu, a confirmat că a solicitat Judecătoriei Deva invalidarea mandatelor consilierilor aleși de la AUR și PRE. Aceasta a susținut că dosarele aleșilor AUR au fost depuse în afara termenului de 15 zile de la data alegerilor, ceea ce duce la decădere din termen. În ceea ce privește consilierii locali aleși pe listele PRE aceștia nu și-au depus deloc dosarele, a afirmat secretarul Primăriei Deva. 

Sentința Judecătoriei Deva: „Admite în parte cererea formulată de petentul BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE MUNICIPALĂ NR.1 DEVA. Invalidează alegerea domnilor Faur Irinel Ioan și Oancea Nicolae-Florin, membri al Partidului Național Liberal, în funcţia de consilier local al Municipiului DEVA, judeţ Hunedoara. Invalidează alegerea domnului Bârstan Tiberiu-Claudiu membru al Alianței Pentru Unirea Românilor, doamnelor Gavrilă Anamaria membru al Alianței Pentru Unirea Românilor și Corbu Paula-Ioana membru al Partidului României Europene și a domnilor Chitaru Ioan-Iosif membru al Partidului României Europene, Enescu Paul-Alexandru membru al Partidului României Europene, în funcţia de consilier local al Municipiului DEVA, judeţ Hunedoara. Validează mandatele următorilor consilieri locali: Petrui Ioan Dorin membru al Partidului Național Liberal, Blendea Marius-Vasile membru al Partidului Național Liberal, Ilieș Florin-Marin membru al Partidului Național Liberal, Ludoșean Gheorghe membru al Partidului Național Liberal, Lăsconi Aurica membru al Partidului Național Liberal, Iacob Petru-Florin membru al Partidului Național Liberal, Crainic Ioan membru al Partidului Național Liberal, Moș Ovidiu membru al Partidului Social Democrat, Demeter Ioan membru al Partidului Social Democrat, Bobora Mircea-Flaviu membru al Partidului Social Democrat, Moraru Călin-Constantin membru al Partidului Social Democrat, Ilieș Gabriel-Nelu membru al Partidului Uniunea Salvați România, Mara Lucian-Marius membru al Partidului Uniunea Salvați România, Pogocsan Ferdinand-Zoltan membru al Uniunii Democrate Maghiare din România. Respinge ca prematur formulată cererea de validare a mandatului de consilier local a lui Dronca Robert Adrian și Sav Nicu.”

Adauga comentariu