Consilierii județeni ai PNL au cerut demisia directorului Apaprod. Tarifele la apă și canalizare cresc cu aproximativ 23%. Decizia a fost luată astăzi

Tariful la serviciile Apaprod va crește cu aproximtiv 23%. Este decizia luată de majoritatea PSD a Consiliului Județean, în urma votului din ședința extraordinară care a avut loc astăzi. Potrivit hotărârii, un metru cub de apă va fi plătit de populație cu 4,11 lei, fără TVA, iar pentru canalizare oamenii vor achita 3,85 de lei/metru cub. La ședința de astăzi, niciun reprezentant ApaProd nu a fost prezent în Consiliul Județean, pentru a explica aleșilor care sunt motivele exacte pentru această majorare. 

În ședință, consilierul județean PNL Ovidiu Vlad a cerut demisia directorului ApaProd, Victor Arion. 

„Creșterea va fi de 8% la apă și 46% la canalizare, în total, 23% la factură. De luna viitoare, hunedorenii vor plăti mai mult cu 23% la factura de apă. Conducere societății Apaprod nu e interesată deloc, ne sfidează total, nu a fost nimeni din conducerea societății să ne răspundă la întrebări. Nu ai avut cu cine discuta. Noi, consilierii județeni PNL, am votat împotrivă, PSD a votat pentru, și proiectul a trecut. Pentru toate lucrurile acestea și pentru faptul că Arion (director societății Apaprod - n.r.) nu s-a sinchisit să vină sau să trimită pe cineva din conducere, pentru că sunt vreo șase directori, i-am cerut demisia în mod public”, a declarat consilierul județean PNL Ovidiu Vlad.

Iată, mai jos, problemele ridicate de consilierul județean PNL Ovidiu Vlad în ședința de CJ Hunedoara.

„1. Când a constatat managementul societății că fluctuațiile cheltuielilor salariale duc la falimentul societății, de ce nu a propus majorări ale prețului/tarifului, funcție de aceste fluctuații, majorările salariale au avut loc din 2015, în fiecare an?

2. SC ApaProd a făacut un studiu de impact, astfel încât să vadă creșterea de tarif de aproape 23% în factura, cu cat reduce productia de apa? De exemplu: valoarea unei facturi medii la apa pentru o familie este de 100 lei, de luna viitoare la aceeasi cantitate de apa consumata suma finala va deveni cel putin 120 lei. Daca la pompa s-ar majora pretul carburantului cu 20%, oare ce efecte ar produce, nu cumva scaderea consumului?!

3. Managementul Sc ApaProd avea obligatia sa prezinte altenative de redresare a acestei societati, optimizarea fluxurilor financiare astfel incat sa nu se ajunga intr o astfel de situatie.

4. Astăzi, aceasta societate a ajuns in situatia dramatica in care pe alocuri, i se taie gazul ca nu are bani sa-l plateasca. La Geoagiu. de 5 luni nu se dau tichetele de masa angajatilor. Atunci, ne intrebam, daca aceasta majorare de pret/tarif salveaza societatea sau merge in majorarea salariilor mari (cei 6 directori, sefi de toate tipurile cu masini, deplasari, delegatii, cursuri, conferinte etc) si mentinerea la minimul pe economie, a salariilor celor multi si care muncesc in societate; Aceasta majorare salveaza societatea, sau la inceputul anului viitor vom avea o alta solicitare de majorare?

5. Solicitam in calitate de consilieri judeteni si reprezentanti ai hunedorenilor un plan de masuri bine structurat asftel incat sa vedem efectele acestei majorari de pret, nu doar o impovarare a populatiei, pentru a salva salariatii bine platiti din conducerea ApaProd. Pentru toate aceste lucruri, pentru ca astazi nu avem raspunsuri la aceste intrebari, ii solicit demisia dl. Arion. Noi, Consiliul Judetean, nu trebuie sa permitem ca hundeorenii sa plateasca incompetenta managerial, indolenta si lipsa de responsabilitate a conducerii SC ApaProd”, a spus Ovidiu Vlad, în ședință.

Adauga comentariu