Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara închide ochii la nereguli? Simulacrul de concurs de angajare la o grădiniță din Deva, validat de inspectorii școlari generali

În urma anchetei publicate de Ziar de Hunedoara, pe tema unui concurs de angajare de la Grădinița cu Program Prelungit (PP) Nr. 7 din Deva, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara a verificat neregulile semnalate. Concluziile verificărilor însă, par a fi menite să mușamalizeze simulacrul de concurs.

IȘJ Hunedoara încearcă să explice că, de fapt, toate abaterile petrecute în cazul selecției administratorului de grădiniță nu sunt atât de grave.

Reamintim că, la concursul de angajare a unui administrator, organizat de Grădinița PP7, proba practică pentru testarea cunoștințelor de utilizare a calculatorului s-a dat în scris, pe foi de hârtie. Deși, în unitatea școlară existau calculatoare. Ceea ce ne duce la concluzia vădită că intenția din spatele examenului nu au fost de selecție a celui mai bun candidat.  

După ce unul dintre candidați a contestat modalitatea de susținere a testului, proba a fost reluată a doua zi. Mai mult de atât, probele scrisă și practică au fost supravegheate de către îngrijitoarele unității.

Citește aiciSIMULACRU DE CONCURS pentru ocuparea postului de ADMINISTRATOR la o GRĂDINIȚĂ DIN DEVA. Candidații au dat proba de UTILIZARE A CALCULATORULUI PE FOI DE HÂRTIE

Toate aceste nereguli au fost trecute cu vederea de către reprezentanții IȘJ Hunedoara. Într-un răspuns transmis către Ziar de Hunedoara, care poartă semnăturile inspectorului școlar general Ilie Pârvan și a inspectorului școlar general adjunct Marta Mate, se menționează că procedura de organizare și desfășurare a concursului a fost respectată. Personalul care a supravegheat candidații în timpul probelor a fost instruit, iar faptul că proba practică s-a dat în scris, ulterior fiind reluată, nu a constituit un motiv întemeiat pentru ca persoanele responsabile de aceste nereguli să fie sancționate.

„Personalul care a asigurat supravegherea candidaților a fost instruit și a desfășurat activitatea sub conducerea și îndrumarea comisiei de concurs, conform Deciziei nr. 189/11.08.2021 și a procesului-verbal de instruire, iar supraveghetorii nu au avut aceeași pregătire de specialitate cu candidații, pentru a se evita furnizarea răspunsurilor candidaților.

În urma contestației depuse, cu acordul scris al celorlalte candidate, comisia de concurs a reluat a doua zi proba practică, cu utilizarea echipamentelor IT, concursul nefiind viciat din acest motiv.

În concluzie, comisia de verificare a aspectelor semnalate privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului vacant de administrator de patrimoniu, nu a identificat elemente care să conducă la recomandarea de sancționare a celor implicați în acest demers”, se precizează în răspunsul IȘJ Hunedoara.

Inspectorul școlar general Ilie Pârvan a declarat că rezultatele verificărilor se bazează pe raportul întocmit de comisia formată de oameni de bază din IȘJ Hunedoara.

La rândul său, inspectorul școlar general adjunct Marta Mate a susținut că procedura de angajare a fost în regulă, în urma căreia a fost selectat un candidat care a și fost angajat.

 

Adauga comentariu