Compania deveană Farmaceutica Remedia vinde 52 de farmacii către Help Net, cu suma de 8,5 milioane de euro

Compania deveană Farmaceutica Remedia, cu afaceri în distribuția și comercializarea de medicamente în farmacii, a anunțat că a ajuns la un acord pentru vânzarea a 52 de farmacii către Help Net, o rețea controlată de un grup german, pentru 8,5 milioane euro.

„Farmaceutica Remedia S.A. a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerț aferent a 52 farmacii către Help Net Farma S.A. pentru suma de până la 8,5 milioane euro. Tranzacția este supusă avizării de către Consiliul Concurenței”, a anunțat compania, într-un anunț transmis Bursei de Valori București (BVB).

Farmaceutica Remedia a motivat tranzacția prin nevoia de a crește profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare și de dezvoltare a liniilor de afaceri de perspectivă și de a cristaliza noi direcții inovatoare în domeniul serviciilor de sănătate.

Farmaceutica Remedia, companie cu sediul în Deva, dispunea, până la această tranzacție, de o rețea de aproape 100 de farmacii și este controlată de antreprenorul Valentin Țăruș, care deține 65,5% din acțiuni.

Compania este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare de piață de 51,8 milioane lei (circa 10,9 milioane euro), stabilită pe baza ultimei cotații de închidere a ședinței bursiere.

Farmaceutica Remedia a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 464 milioane lei (circa 100 milioane de euro), în creștere cu 32% față de nivelul din 2017, pe fondul extinderii activității.

sursa: 360medical.ro

Adauga comentariu