Cioban atacat de urs, în încercarea de a-și salva turma de oi. Jandarmii au intervenit la apelul colegului victimei

Un cioban a fost atacat de urs, în această dimineață, într-o zonă din apropierea localității Mărtinești. Acesta a încercat să-și salveze oile din ghearele animalului și a căzut el însuși victimă. Un coleg de-al ciobanului a sunat la 112, pentru a cere ajutor medical. La fața locului au intervenit jandarmii, ciobanul rănit fiind dus la spitalul din Deva cu o ambulanță SMURD. Bărbatul are 62 de ani și este din județul Gorj.

„Un coleg de-al victimei a apelat prin 112 serviciile de prim-ajutor. Acesta a anunțat că un cioban a fost atacat de un urs și că îl vor coborî de pe dealul de unde se afla cu turma de oi, pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Ciobanul rănit a fost transportat până la drumul de acces, de unde a fost preluat de o ambulanță SMURD. Jandarmii au ajuns ulterior la locul în care s-a întâmplat incidentul, unde au fost găsite o oaie sfâșiată și una rănită. Ciobanii erau în tranzit cu turma de oi și au înnoptat într-o zonă izolată, la o distanță de 4 kilometri de prima așezare umană. Au fost atacați de un urs pe timpul nopții. Cel mai probabil, ciobanul rănit a vrut să salveze oile și a fost atacat. Le recomandăm ciobanilor să aibă câini la ei, care îi pot apăra de animale sălbatice. Și, în cazul în care le este atacată turma de un urs, să-l lase să-și ia prada, deoarece, legea le dă dreptul să-și recupereze paguba de la autoritățile locale”, a declarat locotenent-colonelul Nicoale Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara.

Potrivit maiorului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, ciobanul avea o plagă în zona feței, era conștient și cooperant. 

Sursa foto: evz.ro

 

Adauga comentariu